Nagyatád

2024.04.17. 08:54

Orosz rulett:vizsgálják a számítógépet

Szemtanúi is lehettek annak, amikor a 9. osztályos nagyatádi fiú egy internetes bátorságpróba miatt véget vetett az életének.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

A 15 éves fiú ugyanis egy internetes játékot játszott, amikor főbe lőtte magát az erdészként dolgozó édesapja forgótáras, önvédelmi fegyverével. Úgy tudjuk, hogy az engedéllyel tartott maroklőfegyvert szabályosan tárolta az apa, de a fegyverszekrény kulcsát valahogyan megkaparintotta a 15 éves fiú. A család értetlenül áll a történtek előtt, és abban bíznak, hogy a rendőrség kideríti, hogy mi és miért történt. Ehhez lefoglalták a fiú számítógépét, amit a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) informatikusai vizsgálnak. Így fény derülhet arra, hogy kivel játszott, kivel tartott kapcsolatot a lövés pillanatában. Ha kiderül, hogy valaki biztatta arra, hogy húzza meg a ravaszt, akkor bűncselekmény történt, és a közigazgatási eljárás átvált  rendőrségi nyomozásba. Ha egy felnőtt arra biztat egy fiatalkorút, hogy öngyilkosságot kövessen el, vagy öngyilkosságban segédkezik, ugyanis kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a törvény alapján.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában