Andocs

2024.04.17. 18:16

Nem kell sokat utazni egy bevásárlásért

Kisboltot adtak át az Andocshoz tartozó Nagytoldipusztán szerda délután.

Marosi Gábor

A településrészen, ahol csaknem 140-en laknak, korábban működött bolt, de bezárt, ezért az ott élőknek legalább öt kilométert kellett utazniuk, ha vásárolni akartak. Werner Józsefné, Andocs polgármestere elmondta, az idősebbek közül sokan nem tudták megtenni ezt a távot, ezért nekik a tanyagondnoki szolgálat segített a bevásárlásban. Az új kisboltban a megélhetéshez szükséges élelmiszerek mellett, fogyasztási cikkeket és vény nélkül kapható gyógyszereket is lehet vásárolni. A magánvállalkozásban működő bolt a Magyar Falu Program 44 és fél millió forintos támogatásából épült meg.

 

Werner Józsefné arról is beszélt, a nyitvatartást a helyiek igényei szerint alakították ki. Hétfőtől szombatig reggel fél 7 és 11 óra, valamint délután fél 5 és 18 óra között várják a vásárlókat. A polgármester kiemelte, a bolt nemcsak bevásárlóhely, hanem közösségi tér is, ahol találkozhatnak és beszélgethetnek egymással az ott élők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában