Gazdaság

2008.10.09. 20:40

Ruhagyár: megmentettek 300 munkahelyet

A száz százalékban külföldre, dollár-elszámolással dolgozó nagybajomi ruhaüzem tevékenysége hiába volt nyereséges, a csőd szélére került a kritikusan zuhanó dollárárfolyam miatt. Végső kétségbeesésünkben Suchman Tamáshoz fordultak segítségért.

F. Szarka Ágnes

A politikus augusztusban ötvenmillió forint segítséget ígért a háromszáz dolgozó munkahelyének megtartása érdekében.
– Megígértük, teljesítettük – mondta csütörtökön Suchman Tamás, – a munkaügyi kormányzat illetékesei gyorsan, az adminisztrációs kérdéseket elrendezve, az ígért ötvenmillió forint helyett kilencvenmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a nagybajomi ruhaüzemet.

Ez az összeg a szakemberek és az üzem vezetői szerint elég lesz arra, hogy a dollárárfolyam negatív spirálja miatt keletkezett veszteségek ellenére megőrizzék a 300 munkahelyet Nagybajomban. Suchman Tamás hangsúlyozta: a nagybajomi önkormányzat átmeneti anyagi segítsége is szükséges volt ahhoz, hogy az elmúlt két hónapban finanszírozni tudják a termelést, és a dolgozók hozzájussanak a bérükhöz. – A világméretű gazdasági válság következményeinek enyhítése ilyen és ehhez hasonló segítségnyújtásra kötelezi a kormányt – szögezte le Suchman.

– A napokban tárgyaltuk meg a parlament gazdasági bizottságában a gazdasági miniszter kis- és középvállalkozásokat válsághelyzetben segítő pénzügyi tervét. Amint ezt a parlament jóváhagyja, a Somogy megyei kis- és középvállalkozásokat, valamint az érdekképviseleteket  tájékoztató konzultációra hívom, hogy időben megismerkedhessenek a segítség igénybe vételének lehetőségeivel és elkészíthessék saját kérelmeiket. Arra törekszem, hogy a jelentős export tevékenységet folytató cégeknél elkerülhető legyen a foglalkoztatás csökkenése vagy megszűnése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!