Közélet

2008.11.01. 11:37

MC Pita Ramos: nem műanyag a „kislány”

„Az utóbbi években úgy tűnt, hogy Deego és CopyCon párharcából CopyCon kerül ki győztesen. Most viszont itt a trónkövetelő és CopyCon unásig szajkózott sorai után üdítően hat első nótája. Reméljük, hogy MC Pita Ramos nem hagyja, hogy a hirtelen jött siker kihúzza alóla a szőnyeget” – olvasható az interneten.

Vas András

A világhálón szénné dicsért ifjú pedig nem más, mint a taszári Vogel Ádám. Aki nevét A tűzben edzett férfi című filmből, egészen pontosan a főszereplő kislánytól kölcsönözte.

– Megtetszett a spanyolos hangzás – jelenti ki egyszerűen a Pécsen a meglehetősen komoly hangzású német szakfordítást tanuló rapper. Pontosabban ragga-előadó. Utóbbi a reggae és a dancehall stílusok keverékéből alakult ki, s Vogel Ádám egy németországi látogatás után döbbent rá, hogy számára ez az önmegvalósítás legjobb lehetősége. Nekiült tehát játszani a szavakkal, rímbe-versekbe szedte gondolatait, s ha összeállt egy szöveg, megfelelő zenei alapot keresett hozzá.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Nem szeretném, ha azért lennék ismert, mert a különböző bulvárműsorokban egyfolytában reklámoznak
[/caption]
– Korábban az interneten is kerestem zenéket – ismeri el MC Pita Ramos –, de rájöttem, az így kevert számok nem teljesen az enyémek.
Nem így a Szállnék, ha tudnék című opus, mely az egyik fájlmegosztó oldalra feltöltve azonnal rajongókat hozott. „Respekt! Csak így tovább nagy jövő áll előtted! A hétvégén be lett mutatva tanyabulin haveri társaságnak! Pozitívan vették a cuccot!” – írták a zenére azonnal rácuppanó vájtfülűek, akik máris nagy jövőt jósolnak Vogel Ádámnak.
– Az a baj, hogy egy-két számmal nem lehet valódi karriert befutni – jegyzi meg a taszári ifjú. 



– Kellene még két-három nívós dal, hogy össze tudjak rakni egy anyagot. Ehhez viszont megfelelő anyagi és médiatámogatásra lenne szüksége, ám a mai világban, amikor a „sztárok” készen lépnek elő a különböző televíziós műsorokból, egy magányos harcosnak nehéz érvényesülnie.
– Nem szeretném, ha azért lennék ismert, mert a különböző bulvárműsorokban egyfolytában reklámoznak – teszi hozzá. – nem akarok megcsinált, műanyag-Megasztárrá válni, aki a szerelemről énekelget. S a műkemény, az utcai életről, lakótelepi keménykedésről, fűről szóló számokat is kerülni szeretném. Nincs bennem semmiféle megfelelési kényszer.



Így viszont tényleg egyedül kell megvetnie a lábát a hazai zenei planétán. Az internet korában persze nem eleve bukásra ítélt a küzdelem: a Kistehén Tánczenekar, a Kaukázus vagy a Suhancos is a világhálóra felpakolt számainak köszönhetően lett ismert és elismert bizonyos szubkultúrákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!