Kék hírek, bulvár

2008.11.15. 14:20

Mr. Zsaru aranyat érő diétája

Kovács Richárd rendőr őrmester izmai valóban aranyat érnek. A múlt héten megrendezett Mr. Zsaru testépítő országos bajnokságon kategóriájában első lett, és az „Örökös Mr. Zsaru” címet is elnyerte.

Jakab Edit

Kovács Richárd tizenöt éves volt, amikor az első Mr. és Miss Zsaru versenyen látta Berkes Lászlót, az akkori győztest. Akkor határozta el, hogy amit addig csak filmeken látott, ő is valóra váltja: neki is olyan izmai lesznek. Akkor már több éve edzett, saját maga „trénere” volt otthon, Nagybajomban. 2001-ben aztán – mondja – Kaposvárra került a rendőrség kötelékébe, s egyúttal Pál József keze alá, aki leigazolta a rendőr sportegyesülethez, és mindenben segítette. Így miközben a rendészeti szakközépiskolában készült a rendőri pályára, folyamatosan edzett.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Kovács Richárd tíz évig dolgozott az Örökös Mr. Zsaru címért
[/caption]
– 2006-ban indultam először a Mr. Zsaru versenyen, megnyertem. Tavaly már mint hivatásos rendőr léptem a zsűri elé, és sikerült megismételnem a győzelmet. Akkor elhatároztam: ezt a címet harmadszor is meg kell védeni. Mindent erre tettem fel...



Akkor még nem gondolta, hogy ez egyáltalán nem lesz olyan könnyű. Közbejött egy súlyos sérülés, júniusban meg kellett műteni. Hónapokig szó sem lehetett edzésről. Aztán orvosaival dacolva augusztus végén már ismét súlyzókat ragadott. Azt mondja: a fájdalom először leírhatatlan volt, de tudta, hogy muszáj csinálnia. Két és fél hónap alatt vissza kellett nyernie versenysúlyát, azaz tizenhét kilót le kellett fogynia. Miközben izmait pedig vissza kellett „szereznie”.
[caption id="" align="alignright" width="300"] A kollégák mindenben támogatták a 25 éves rendőrt
[/caption]
– Drasztikus volt. Napi másfél óra konditerem és két óra aerobedzés, többnyire futás. De nagyon nagy szerencsém volt, mert a főnökeim és a munkatársaim támogattak. A rendőrségtől szolgálati lakást kaptam, hozzásegítettek, hogy edzeni tudjak, és türelemmel viselték a diétámat, a hangulataimat, s azt, hogy ahogy közeledett a verseny, egyre feszültebb lettem. Ez az arany nekik is köszönhető. No és persze a családomat, a barátnőmet is köszönet illeti a türelemért.

Nemcsak a napi többórás edzéssel, speciális étrenddel készült a versenyre, hanem tudatosan, könyvekből is utánajárt mindennek. És persze igyekezett megfogadni a többi versenyzőtől és az edzőjétől kapott jó tanácsokat.

S aztán eljött a verseny, ahol látni lehetett: számára valóban élet-halál kérdés a győzelem. Vibrált körülötte a feszültség. Az eredményhirdetés előtt pedig ezt már szinte fokozni sem lehetett. Pedig a szurkolótábor biztatta, és biztos volt az aranyban. S nekik lett igazuk: Richárd nyakába akasztották az aranyérmet, s ráadásként a 25 éves fiatalember elnyerte három győzelméért az „Örökös Mr. Zsaru címet”, amit eddig csak példaképe, Berkes László nyert el.
– Ez mindenért kárpótol. Mindent erre tettem fel, és most azt mondom: elértem a célt, amiért több mint tíz évet dolgoztam. Nincs több verseny. Persze, ha egy nemzetközi meghívás érkezne...

Drasztikus diéta

Kovács Richárd két és fél hónapon át nem evett mást, mint fehérjéből készült rántottát paradicsommal, ebédre és vacsorára csirkemellet rizszsel. Napközben fehérje- és vitamintartalmú diétás turmixokat ivott. A módszer hatásos volt, de azért senki se vágjon bele fogyókúra gyanánt. A verseny előtt két héttel az ételekből minden fűszert is

el kellett hagyni. Három nappal előtte pedig már semmi folyadékot nem ihatott.

el kellett hagyni. Három nappal előtte pedig már semmi folyadékot nem ihatott.

A kollégák mindenben támogatták a 25 éves rendőrt Kovács Richárd tíz évig dolgozott az Örökös Mr. Zsaru címért -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!