Gazdaság

2009.01.07. 07:56

Gáz: reggel nyolctól korlátozás

Az ellátásbiztonság fokozása érdekében az FGSZ Földgázszállító Zrt. reggel nyolc órától elrendeli a korlátozási menetrend II-es kategóriájának végrehajtását – tájékoztatta szerkesztőségünket a siófoki székhelyű zrt. szerda reggel.

Harsányi Miklós

Az ország földgázfogyasztása kedden 68 millió köbméter volt. A zrt. közölte: a hétfő este elrendelt, I. kategóriás fogyasztáskorlátozás hatására – amely részben már a keddi fogyasztásra is hatással volt – a mai napra prognosztizált fogyasztás 64 millió köbméter. A ma rendelkezésre álló források mértéke szintén 64 millió köbméter (52 millió köbméter földalatti gáztároló, kilenc millió köbméter hazai termelés és három millió köbméter nyugati irányú import beszállítás).



– Az ellátásbiztonság fokozása, valamint a védett fogyasztók (kommunális és lakosság) ellátásának biztonsága érdekében az FGSZ Földgázszállító Zrt. nyolc órától elrendeli a korlátozási menetrend II-es kategóriájának végrehajtását a Magyar Energia Hivatal egyidejű értesítése mellett – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.
Jelezték: amennyiben a fogyasztás-forrás egyensúlya megkívánja, további lépéseket tesznek.

Korlátozási kategóriák az ötös listán

II. kategória: olyan ipari, kereskedelmi szolgáltató és mezőgazdasági fogyasztó, amely 2500 köbméter/óra és 500 köbméter/óra lekötött teljesítmény közé eső, technológiai károkozás nélkül elvonható, háztartási és kommunális fogyasztókat nem érintő gázfogyasztást végez. A korlátozás végrehajtására rendelkezésre álló időtartam legfeljebb 4 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!