Sport

2009.01.30. 20:23

Nem izzadt meg a bajnokcsapat

Ahogy azt előre borítékolni lehetett, könnyed győzelemmel mutatkozott be Nagybajomban a hazai pontvadászatban a Kométa-Kaposvár SE férfi röplabdacsapata.

Fenyő Gábor

Kométa-Kaposvár SE–HPQ Szeged 3–0 (17, 10, 21)
Nagybajom, Városi Sportcsarnok, 150 néző. V.: Horváth M., Prukner.

Kométa-Kaposvár SE: Kaszap (6), Ferreyra (6), Csoma (12), Schulcz (17), Kántor (6), Nagy J. (3). Csere: Molnár D. (liberó), Hoboth (3), Ferreira (1), Bánhegyi (-). Vezetőedző: Zarka  Péter.

HPQ Szeged: Strezeneczki (1), Nacsa (8), Niezelberger (5), Csíkos (6), Csányi (4), Petheő (3). Csere: Affentáler (liberó), Baranyecz (1), Oltványi (-). Vezetőedző: Nusser Elemér.

Azt mondják, hogy gyengébb képességű csapat ellen nem igazán lehet jó meccset kerekíteni. A péntek esti nagybajomi derbi is ezt igazolta. A félreértések elkerülése végett villámgyorsan tisztázzuk, hogy még véletlenül sem becsüljük alá a szegedieket. Egyszerűen arról van szó – s ez már évek óta tartó jelenség –, hogy a 10-szeres bajnok és 11-szeres kupagyőztes Kométa-Kaposvár SE alakulata fényévekkel jár a többi honi férfi röplabdás egylet előtt...

Bár az egykor szebb napokat látott szegedi együttes három egykori válogatott játékost (Csíkos Gábor, Petheő Gábor, Nacsa Gábor) is felvonultatott, mégsem tudott partiban lenni a somogyiakkal.
Még nagyobb is lehetett volna a különbség a nyitó játsz-mában, ha a kaposváriak nem ajándékoznak annyi pontot a Tisza-partiaknak. A második felvonásban aztán a Kométa nem engedte ki a tízből a szegedieket; ráadásul abból is hét pontot adtak ellenfelüknek, és csupán hármat jegyzett vendégjátékos. Amikor Schulczék úgy istenigazából megsuhintották a labdát, láthatóan esélyük sem volt a szegedieknek. A harmadik, utolsó felvonásban kiengedett a somogyi gárda, miközben a cserejátékosok is pályára kerültek, de így sem forgott veszélyben a magabiztos győzelme.

A kaposvári társulat legközelebb a jövő héten, kedden 18 órakor lép majd fel újra; ekkor játsszák a visszavágót a Tisza-parti városban.

Jók: Schulcz (a mezőny legjobbja), Csoma, Kaszap, Molnár D., illetve Nacsa.

Zarka Péter: – Köszönet a szurkolóinknak, akik Nagybajomba is utánunk jöttek.

Nusser Elemér: – Bár két sérültünk is van, mégis kicsit szégyellem magam a játékunk miatt. Ez van, a Kométa-Kaposvár SE nagyon kiemelkedik a magyar mezőnyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!