Kék hírek, bulvár

2014.04.17. 07:40

A fiatal Opelek viszik legszívesebben a tolvajok

Közeleg a nyári szezon, ami nemcsak megnövekedett forgalmat jelent az utakon, s ezáltal még több figyelmet az autósoktól, de egyúttal a frekventált helyeken mind nagyobb számban jelennek meg az autótolvajok is.

A. V.

Bár a kilencvenes évek elrettentő adatai szerencsére már a múltba vesznek, azért tavaly is 22 autólopás ügyében indult eljárás a megyében, s májustól októberig az év korábbi szakaszához képest ugrásszerűen megnőtt a kocsifeltörések száma is. Az év első három hónapja ebből a szempontból eddig viszonylag nyugodtnak bizonyult, a police.hu bűnözési térképe alapján Somogyban három autólopásról és öt -feltörésről érkezett bejelentés a rendőrséghez. A gépkocsi-tulajdonosoknak leginkább a Balatonnál, illetve a megyeszékhelyen kell aggódniuk, hiszen a tavalyi esetek mindössze kilenc százaléka esett Dél-Somogyra, ehhez képest a Balaton-part – ezen belül is Siófok, valamint a Balatonkeresztúr és Fonyód közötti nyaralószakasz – az autótolvajok és -feltörők Mekkájának számított.



Az autovadasz.eu honlap szerint a legjobban az Opel Corsa vagy Astra, a Renault Megane és Scenic, a Volkswagen Golf, valamint a Toyota Corolla a legnépszerűbb a tolvajok körében, de némi meglepetésre a VW Transporter iránt is nagy a „kereslet”. A hozzáértők szerint leginkább azért ezeket a márkákat próbálják elvinni a tolvajok, mert ezekből fut a legtöbb a hazai utakon, így hozzájuk a legnagyobb az alkatrészigény is. Az ellopott jó állapotú autók nagy részét ugyanis alkatrészként értékesítik itthon és külföldön. Kor alapján éppen ezért az 1–6 éves kocsik a legveszélyeztetebbek, hiszen ezek még nagy mennyiségben tartalmaznak eladható, jó minőségű alkatrészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!