Közélet

2014.07.23. 07:39

Yvette újabb vihart kavart Siófokon a Jobbikkal

Az ingatlan-tulajdonosok is hozzájárultak a védekezéshez? Vannak-e azon a területen, ahol védekezni kellett, szabálytalanul épült ingatlanok? Gömbös Katalin jobbikos képviselő kérdezte ez a siófoki képviselő-testület ülésén. Szerinte „a lakosság nem szeretné, ha engedély nélkül épült ingatlanokat védene a város a víztől, közpénzen.”

Fónai Imre

Siófokon 25,9 millió forintnyi kárt okozott a május közepi Yvette-ciklon a strandokon és a partvédőművekben, ebből 18,1 millió forintnyi központi vismaior-támogatásra nyújt be pályázatot a város. Az erről döntő ülésen Balázs Árpád polgármester azt válaszolta Gömbös Katalinnak: ha bárkinek szabálytalanul épült ingatlanról van tudomása, azt jelentse az építési hatóságnak. – Amikor védekezni kell, a kármentők nem azt nézik, hogy magán-, vagy milyen tulajdonú ingatlanról van szó, azt sem, hogy hogyan épült – így a városvezető. – Az összes ingatlant megvédtük, amit a víz veszélyeztetett. A védekezés csak közterületen zajlott, magánterületen nem. A strandok eláztak, a partvédőművek tönkrementek. Ennek a helyreállítása került 26 millió forintba.



Csorba Ottó pénzügyi bizottsági elnök is azt hangsúlyozta, hogy szó sincs magáningatlanon keletkezett károk helyreállításáról, Gruber Attila tanácsnok pedig azt mondta: – Mindennél fontosabb számunkra a téma, a viharkárenyhítés, nem érdemel ilyen, a képviselőnő kérdéseibe foglalt hangulatkeltést.
Balázs Árpád szerint is „fölháborító ilyen hátsó szándék lebegtetése, inkább meg kell köszönni azoknak a munkáját, akik részt vettek a védekezésben”.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!