Kék hírek, bulvár

2014.07.29. 18:00

Nyíllal lövöldöző meztelenkedő férfitől retteg Jákó

Egy fenyegetően fellépő, házi készítésű íjjal lövöldöző férfi tartja rettegésben Jákót. A hajléktalan nemrég költözött a faluba, önkényesen még házat is foglalt magának, és bár sokakat zavar a viselkedése – néha a járdán végzi el a szükségét, vagy éppen meztelenül sétál – mégsem tudják eltávolítani a faluból.

K. G.

– Két hónapja jelent meg nálunk, a saját bevallása szerint Tatabánya környékéről jött a középkorú férfi, aki nomád életet él – mondta Renner János. – A vasútállomás közelében van egy épület, amit kocsmaként, boltként is használtak korábban, de jelenleg nem lakja senki, oda vackolt be. A saját állítása szerint sem teljesen beszámítható, és erről orvosi papírjai is vannak. Zavarja a nyugalmunkat, éjszaka zajong, nyílvesszővel veri a kerítésléceket. Az utca közepét tekinti vécének, és ha esik az eső, akkor meg meztelenül szaladgál, mert úgy mosakodik. A környékbeli erdőket járja, Kiskorpád közelében is látták. Az én kutyámat is megsebezte már a nyíllal. Emiatt a rendőrökhöz fordultam, de ők lebeszéltek arról, hogy feljelentést tegyek: azt mondták, hogy még én járhatok rosszabbul, ha kiderül, hogy szájkosár nélkül sétáltatom a kutyámat. Szerintem lazán kezelik ezt, mert az az álláspontjuk, hogy ők nem állíthatják elő elmeorvosi vizsgálatra, holott egy háziorvos is beutalhatná. Most a kutyáit próbálják meg elvenni tőle, mert ezek szabadon kószálnak, és megkergettek már néhány embert a faluban. Ijesztő a férfi külseje, mert kést is hord magával, ám amikor a rendőrök kérdőre vonták, azt mondta, hogy csak akkor fogja használni, ha megtámadják, ez pedig így jogos védelemnek számít. És ha beképzeli magának, hogy valaki meg akarja támadni, azért veszi elő a kését, akkor ebből tragédia is lehet?



Jákó polgármestere tud a problémáról, amit a férfi okoz, szerinte a képviselőkkel együtt megpróbáltak már mindent megtenni, mégsem jutottak még semmire.
– Akinek beköltözött a házába, azt nyíllal fenyegette meg, hogy keresztüllövi. Ezután az önkormányzat testületi döntéssel kitiltotta minden közterületről. Mégis itt maradt. Mi mindent megtettünk, ennél többre nem vagyunk képesek – mondta Kovács József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!