Kék hírek, bulvár

2014.07.30. 06:56

Kórházi nyár: néha rendőrt kell hívni az siófoki ambulanciára

Néhány napon belül kétszer is rendőrt kellett hívni a siófoki kórház sürgősségi ügyeletére – ebből is látszik, hogy dúl a nyári szezon, amikor az orvosoknak se könnyű, nem csak a betegeknek...

Fónai Imre

Ahogyan megírtuk, soron kívüli ellátást követelt egy 33 éves nő; eldurvult a helyzet a váróteremben, leköpte az orvost, felrugdosta a kukát, társa a doktort és az asszisztenst szidalmazta. Egy másik esetben az ajtót ütötte, majd az orvos kezét szorongatta egy enyingi férfi, így akarta elérni, hogy a gyermekét minél előbb lássák el. Az orvos megsérült.
–  A nyári hónapok sürgősségi ellátása minden évben külön szervezést igényel – mondta Inczeffy István, a siófoki kórház főigazgatója.



– Tesszük mindezt azért, hogy Siófok és környéke lakosai, valamint a környéken üdülők, turisták szakszerű és lehetőleg gyors ellátásban részesüljenek. A növekvő turizmus, a fokozottabb terhelés miatt ez esetleges konfliktushelyzet is gyakoribb. A sürgősségi betegellátás során a vélt betegség vagy sérülés súlyossága alapján a szakmai személyzet dönti el a sorrendiséget. Erre külön táblákkal hívjuk fel a figyelmet. Az ambulancián megjelent páciensek számára a betegségük, sérülésük a legfontosabb, igyekeznek minél hamarabb orvosi ellátáshoz jutni és nehezen fogadják el, hogy az ellátások ütemezése nem az érkezési sorrend szerint történik. Akik ezt nehezen fogadják el, elégedetlenségüknek adnak hangot. A konfliktushelyzetek kezelésére felkészítjük a szakszemélyzetet, akik az esetek döntő többségében ezt meg is oldják.

A főigazgató szerint az csak ritkán fordul elő, hogy a beteg agresszív magatartása miatt rendőrt kell hívni. Ám ilyenkor sem  az ellátás színvonala okoz elégedetlenséget – tette hozzá az intézményvezető –, hanem az ellátás sorrendje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!