Közélet

2014.07.30. 08:53

Özönvízre felkészülni! Vihar áztatja el Somogyot

Délutántól többfelé alakul ki zápor és zivatar egy északkelet felé mozgó zivatarrendszer miatt szerdán. Helyenként felhőszakadásra, és viharos szélre kell számítani.

Sonline

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy megyére egy intenzív zivatargóc miatt. Várhatóan a késő délutáni órákban lépik át a horvát határt azok a vonalba rendeződött zivatarok, melyek helyenként 2-3 centis jeget, 30-50 mm csapadékot hozó felhőszakadást és 90 km/h-s széllökéseket is hozhatnak. Az Időkép előrejelzése szerint a vihar naplemente idejére éri el a Balaton.



Citromsárgára mérsékelte a Somogyra érvényes szerdai narancssárga fokozatú riasztását csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint jelentős, helyenként nagy mennyiségű csapadék is eshet a megyében, mely fülledt, akár harminc fok körüli nappali hőmérséklettel is párosulhat. Az OMSZ szerint heves zivatarok kialakulására már kevesebb lesz az esély, s károkat okozó szélre, illetve nagyméretű jégre sem kell számítani, viszont intenzív záporok kialakulhatnak, melyekből rövid idő alatt 2,5–3 centiméternyi csapadék is hullhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!