Közélet

2014.07.30. 10:35

Tragédia: üzemenyagszállító gyulladt ki az M7-esen, lezárták a sztrádát

Kigyulladt egy üzemanyagszállító kamion szerda délelőtt az M7-es autópályán Fonyódnál a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A kamion sofőrje életét vesztette.

Sonline

Az üzemanyagszállító a táskai pihenőnél borult az oldalára. Információk szerint a kamion vezetője a helyszínen meghalt a baleset során.



A tűzhöz Balatonboglárról érkeztek ki az önkormányzati tűzoltók, de úton vannak a marcali, a keszthelyi, a kaposvári és a siófoki hivatásos tűzoltók is. A balesethez három vízszállító jármű is vonult a sztrádára. Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalát Fonyódnál teljes szélességében lezárták, a forgalmat leterelték a sztrádáról.



A balesetben azonnal megsérült az üzemanyagot szállító kamion tartálya, sok benzin folyt ki az úttestre, ami lángra lobbant. Az oltást nehezítette, hogy a benzin az aszfaltról folyamatosan párolgott és visszagyulladt, a tűzoltók habbal próbálták elfojtani a lángokat. Az üzemanyag ráégett az autópályára, nagy felületen okozott szennyeződést, ezt a Közút munkatársainak feltehetően nem lesz könnyű letakarítaniuk, hogy zavartalanul haladhasson a forgalom az M7-esen. A rendőrség vizsgálja, hogy mi okozta a balesetet, úgy tudjuk, az is előfordulhatott, hogy a kamionsofőr elaludt a volánnál.  

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Komoly torlódás alakult ki a baleset miatt
[/caption]


Az autópálya főváros irányába tartó forgalmát a rendőrök szerdán 16 óra 20 perckor, a Nagykanizsa irányába tartó forgalmát pedig
este 19 óra 35 perckor  megindították a leállósávon.

A rendőrség kerülő útvonalként - mindként irányban - a 76-os és a 71-es
számú főutat javasolja a Balaton északi partján.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kamion teljesen kiégett, fotó: Varga György (MTI)
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nagyon nehéz dolguk volt a tűzoltóknak a vissza-visszalobbanó lángok miatt (fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
[/caption]
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A sofőr a helyszínen elhunyt - (fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!