Közélet

2014.07.31. 07:37

Villám csapott egy nyaralóba, áttombolta magát a vihar Somogyon

Szerdán este vélhetően villám csapott egy nyaralóépületbe Somogytúron, az esti órákban Somogyon átvonuló vihar nem kímélte a fákat.

Sonline

Már a kora esti órákban megérkezett az a jelentős mennyiségű csapadékot szállító vihar, mely az egész nyugati országrészben komoly károkat okozott. Somogyban először  Csurgó-Nagyatád vonalat érte el, majd így terjedt fokozatosan tovább. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint este háromnegyed nyolckor Somogytúrra riasztották a tűzoltókat, mert vélhetően villám csapott egy nyaralóba. A siófoki és a balatonboglári tűzoltók a kiérkezést követően a padláson eloltották az izzó részeket, a konyhából pedig kihoztak egy PB gázpalackot.

Bázelné Mihályka Szabina katasztrófavédelmi szóvivő arról számolt be, hogy a szél fát csavart ki és ágakat szakított le több helyen is a megyében. A kora esti órákban Balatonboglár parti sétányán egy tíz méter magas nyárfa három méteres ága tört le. Az ág a gyalogos és a közúti forgalmat is veszélyeztette, ezért a balatonboglári tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el. Gamás külterületén egy akácfát csavart ki a szél, amely a 67-es útra dőlt elfoglalva az egyik sávot. A tíz méter magas fát a kaposvári hivatásos tűzoltók távolították el az úttestről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!