Közélet

2014.08.01. 10:41

Súlyos károkat okozott a kiégett kamion az M7-esen

Több tízmillió forint kár keletkezett abban tragikus balesetben, amely során felborult és kigyulladt egy gázolajszállító kamion az M7-es autópályán a táskai pihenőhelynél szerdán. A tehergépjármű, mely 32 ezer liter üzemanyagot szállított, teljesen megsemmisült a tűzben, a sofőr a helyszínen életét vesztette.

Sonline/mti

Mosonyi Zoltán, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi és folyógazdálkodási osztályvezető-helyettese pénteken arról tájékoztatott, hogy nem jutott szennyeződés az M7-es autópályán kívülre a sztrádán történt tragédia után. Mosonyi Zoltán hangsúlyozta, hogy az elvégzett vizsgálatok alapján az út területén sem a talaj, sem a vizek nem szennyeződtek, mert a felborult üzemanyag-szállító kamionból kifolyt és el nem égett benzint felfogta az autópálya csapadékelvezető-rendszerébe épített olajfogó.



A balesetben után a sztrádát mindkét irányban teljes szélességében le kellett zárni, a lángok elfojtásán harminchat tűzoltó több mint egy órán át dolgozott. A katasztrófavédelem és a Magyar Közút tájékoztatása szerint a tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt, 1400 négyzetméternyi útfelületet kellett átlagosan öt-hat centiméteres vastagságban visszamarni és újraaszfaltozni. A kárfelmérés még tart, csak az M7-es burkolatában a kiegészítő elemekben több tízmillió forint kár keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!