Közélet

2014.08.19. 07:34

Egyelőre csak használatba adnák az egykori Bartók iskolát

A törvénymódosításig térítésmentes használatba adná a Magyar Nemzeti Levéltárnak az egykori Bartók iskola épületét az önkormányzat. Legalábbis erről tárgyal legközelebbi ülésén Kaposvár közgyűlése.

Márkus Kata

Mint ismert, a képviselő-testület már döntött arról, hogy az iskola épületét térítésmentesen a Magyar Állam tulajdonába adja levéltári feladatok ellátására, a Somogy Megyei Levéltár elhelyezésére.



Többszöri megkeresést követően a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. júniusban arról tájékoztatott, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár az ingatlant levéltári szempontból megfelelőnek találta. Ám a vagyonkezelő szerint a jelenlegi jogszabályi háttér nem teszi lehetővé, hogy az ingatlant a kaposvári önkormányzat térítésmentesen az állam tulajdonába adja. A probléma, esetleges törvénymódosítással történő megoldásáig az önkormányzat térítésmentes használatot kíván biztosítani a levéltárnak. Erről a legközelebbi ülésén tárgyal Kaposvár közgyűlése.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!