Közélet

2014.08.19. 11:13

Augusztus 20.: tűzijáték borítja el az eget Somogyban - videó

Tizenegy fesztiválon ünnepelhetünk augusztus huszdikán Somogyban, tűzijáték is lesz bőven, Zamárdiban például két helyen is lövik a rakétákat. Az ünnephez igazodik a vasúti menetrend. Éljenek az Istvánok, a király, a koronázás, az államalapítás és az új kenyér!

Harsányi M./Sonline

A katasztrófavédelem változatlanul kiemelt figyelmet fordít az állami ünnepen tartott rendezvények lebonyolítására és az ünneplők biztonságára. Somogyban kilenc helyszínen lövik fel a rakétákat.  


 
– Államalapításunk évfordulóján a megyében tizenegy fesztiválon ünnepelhetik a látogatók augusztus huszadikát – tájékoztatott kedden Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – Kilenc városban, így Zamárdiban (ott két helyszínen), Nagyatádon, Balatonföldváron, Siófokon, Balatonbogláron, Fonyódon, Balatonberényben és Kaposváron gyönyörködhetnek a tűzijáték látványában a résztvevők.



Kifejtette: a tűzvédelmi szakhatóság munkatársai a rendezvények helyszínét előzetesen bejárták,  egyebek mellett kiemelten ellenőrizték a menekülési útvonalakat, a tűzi-víz lelőhelyeket és a rendezvények zavartalanságát fenyegető veszélyforrásokat, de nem találtak olyan körülményt, ami a fesztiválok biztonságos lebonyolítását akadályozná. A szóviv közölte: a szolgálatban lévő állomány kiemelt figyelmet fordít az adott helyszínekre.
– Az elmúlt időszak rendkívüli időjárására tekintettel felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy a tömegrendezvényeken fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt – számolt be Bázelné Mihályka Szabina. – Kérünk mindenkit, hogy időben tájékozódjon a meteorológiai előrejelzésekről, és a várható időjárásnak megfelelően mérlegelje a rendezvényeken való részvételt! Felelősségteljes magatartással nagyobb valószínűséggel elkerülhetők a balesetek.


Az ünnephez igazodik a menetrend

Az augusztus 20-ai ünnephez igazodva, a megnövekvő utasforgalom zavartalan kiszolgálásának érdekében módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.
Augusztus 19-én, kedden munkanapi, augusztus 20-án, szerdán ünnepnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok – tájékoztatott hétfőn a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. Ezután augusztus 21-én, csütörtökön munkanap szerinti menetrend lesz érvényben.

A tűzijáték után – a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálásának érdekében – Budapest- Nyugati pályaudvarról  vonat indul  22 óra 28 perckor Szobra, 22 óra 33 perckor Szolnokra és 23 órakor Szegedre, továbbá Budapest-Déli pályaudvarról 23 óra 20 perckor Győrbe, 22 óra 40 perckor Fonyódra és 22 óra 55 perckor Dunaújvárosba, valamint augusztus 21-én hajnali 2 órakor Fonyód állomásról Budapest-Déli pályaudvarra.
Az állami ünnep ideje alatt utazni szándékozóknak javasolja a vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében – az internetes jegyvásárlási lehetőséget, illetve a menetjegyek elővételi megváltását.
Harsányi M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!