Közélet

2014.08.22. 08:00

„Kihagyhatatlan lehetőség” - belvárosi üzletek 100 Ft/m2 áron

Kihagyhatatlan lehetőségnek nevezte a kaposvári Nagy Krisztián, hogy száz forintos négyzetméterenkénti bérleti díjért juthattak belvárosi üzlethez a somogyi megyeszékhelyen. Krisztián párjával, Páli Biankával közösen pályázott a 35 év alatti helyi vállalkozóknak felkínált lehetőségre, s nyertek. Így az Ady Endre utca 8. szám alatti üzlethelyiségben nyitnak táplálék-kiegészítőket, fitness eszközöket és ruhákat forgalmazó boltot.

Márkus Kata

Mint ismert, Kaposvár pályázatot hirdetett a 35 év alatti helyi vállalkozóknak. Azzal igyekszik segíteni őket, hogy jóval a piaci ár alatt, négyzetméterenként havi 100 forintért adja bérbe számukra a sétálóutcán lévő üzlethelyiségeit. Augusztusban hat ilyen üzletet ad bérbe Kaposvár, ahol a fiatalok tervei alapján egy francia stílusú kávézó, egy ajándék- és bútorkereskedés, egy képkereskedés, valamint egy sportruházati bolt is nyílik.
Ez utóbbit fogja üzemeltetni Nagy Krisztián és Páli Bianka.
– Régóta terveztük, hogy nyitunk egy boltot Kaposváron, ám eddig nem sikerült támogatáshoz jutnunk – mondta Nagy Krisztián. – Így ez kihagyhatatlan lehetőség volt számunkra. Egy 57 négyzetméteres üzlethelyiség bérleti jogához sikerült hozzájutnunk nagyon jó áron. Valamivel több, mint hatezer forintos bérleti díjat fogunk majd fizetni, s ezen felül csak a rezsit kell fizetnünk, s persze a cég működtetésével kapcsolatos költségek terhelnek bennünket. Abban is szerencsénk volt, hogy nagyon jó állapotban sikerült átvennünk az üzletet, szinte csak festeni kellett, s most van folyamatban az üzlet végső kialakítása. A terveink szerint ősszel, szeptember közepén-végén nyitunk majd.



Ezzel az egyedülálló lehetőséggel mostanáig többen szerettek volna élni Kaposváron, ám a bíráló bizottság eddig négy vállalkozó üzleti tervét találta megfelelőnek és városképbe illőnek. A még erre a célra szánt két Fő utcai helyiségét újból pályáztatja a 35 év alatti vállalkozók körében az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!