Kék hírek, bulvár

2014.08.21. 15:22

Súlyos baleset elhárítását gyakorolták

Súlyos balesetek megelőzését gyakorolták a böhönyei mezőgazdasági társaság telephelyén. Ennek célja a kárfelszámolásban résztvevők gyors és hatékony együttműködésének ellenőrzése valamint az óvintézkedések összehangolt végrehajtása volt.

Harsányi Miklós

A feltételezés szerint a telephelyen a két 25 köbméteres gáztartály töltővezetékén szivárgást észleltek a dolgozók, majd nem sokkal később fáklyatűz keletkezett.
– A megyei műveletirányítási központba érkezett jelzés alapján a böhönyei önkormányzati tűzoltókat azonnal a helyszínre riasztották – közölte Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Hozzátette: eközben néhány alkalmazott megkezdte a tűz oltását, mások pedig a telep kiürítéséről gondoskodtak.
A közös kárelhárítást követően a megyei iparbiztonsági főfelügyelő értékelte a tűzoltók és a dolgozók együttműködését, a résztvevők közötti kapcsolattartást, az intézkedések végrehajtását.



Huszti Csaba tűzoltó főhadnagy, iparbiztonsági főfelügyelő megítélése szerint a gyakorlaton a beavatkozó állomány megszerezte a szükséges helyismeretet a küszöb érték alatti üzemben, a dolgozók pedig „rögzítették” a még be nem gyakorolt mozzanatokat, amelyek elengedhetetlenek éles helyzetben.

Címkék#Böhönye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!