Közélet

2014.08.26. 16:38

Kész a munkacsoport: elkerülhet a szakképzés KLIK-től

A cél az, hogy a munkaerő-piaci szempontok a korábbinál jobban érvényesüljenek, illetve a szakképzésben részt vevők száma emelkedjen.

C. A.

A szakképző iskolák elkerülhetnek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (KLIK). Legalábbis tény, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a szakképzéssel foglalkozó intézmények átvételére előkészítő munkacsoportot hozott létre, melynek tagja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is. A cél az, hogy a munkaerő-piaci szempontok a korábbinál jobban érvényesüljenek (vagyis olyan szakembereket képezzenek, akiknek a piac tud munkát adni), illetve a szakképzésben részt vevők száma emelkedjen.



A KLIK-kel kapcsolatos információnk még, hogy a pedagógusok bankszámlavezetési költségeit az állami fenntartásba vett intézményeknek kell fizetniük. Ez is kiderül többek között Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár leveléből, amit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) küldött. A PDSZ számításai szerint a pedagógusoknak három évre visszamenőleg több milliárd forint jár vissza. Ezt azonban mindenkinek egyénileg kell kezdeményeznie a munkáltatójánál. A Kúria már egy évvel ezelőtt elvi döntést hozott a KLIK fizetési kötelezettségéről egy pécsi tanárnő által indított perben.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!