Kék hírek, bulvár

2014.08.28. 15:13

Álarcosok rontottak rá a párra - elfogták az amatőr rablókat

Egy német párra tört rá két böhönyei fiatal pénteken este. A fegyveres rablást alaposan eltervezték, sőt alibit is gyártottak maguknak, mégsem kerülték el a lebukást, mert négy napon át nagy erőkkel nyomozott utánuk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Marcali Rendőrkapitányság bűnügyi és rendészeti állománya.

K. G.

A német férfi egy böhönyei gazdasági társaság résztulajdonosa volt, élettársával keveset tartózkodtak Magyarországon. Este kilenckor a böhönyei családi házukban pihentek, éppen a teraszajtót készültek bezárni, amikor berontott a két álarcos férfi. A támadók egyike egy maroklőfegyvert, a másik egy viperát (teleszkópos, vas ütőfegyvert) tartott a kezében. A földre parancsolták és megkötözték a párt, és átkutatták a házat. Csak kis mennyiségű készpénzt, tévékészüléket, egy légpuskát, szivarokat, és szeszes italokat, köztük egy üveg bort zsákmányoltak. A tettesek bepakolták autójukba a rabolt holmit, úgy menekültek el. Közben a a német nő kiszabadult a kötelékéből és segítséget hívott.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Akár tíz évet iskaphatnak a rablók
[/caption]
A rendőrség azonnal azt feltételezte, hogy kezdő bűnelkövetők követhették el a bűncselekményt, mert az elvitt, kis értékű tárgyak többségét egy profi a helyszínen hagyta volna, mondta a megyei főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Bebes Zoltán őrnagy. Ezért azonnal az áldozatok kapcsolatrendszerét kezdték vizsgálni, hogy a tettesek nyomára akadjanak. Végül a helybeliek segítőkészsége és a böhönyei rendőrök helyismerete leplezte le a rablókat, egy 20 éves és egy 21 éves fiatalembert. Egyikük az alkalmazottja volt a külföldi vállalkozónak, felújítást végzett a házon is, de alig találkoztak, a német férfi ezért nem ismerte fel. Azt remélték, hogy a támadással nagyobb összegű készpénzt szerzethetnek meg, ebben azonban csalódniuk kellett. A rablás során nem voltak erőszakosak, nem bántalmaztak senkit.



Érdekesség, hogy a tettesek nem tudtak németül, a sértettek pedig magyarul, ezért mindössze annyi párbeszéd hangzott el, hogy a rablók „money, more money!” felkiáltással pénzt követeltek, majd bye, bye-t mondva búcsúztak. Bár nem voltak igazi bűnözők, a támadást és az alibijüket gondosan megtervezték. Orfűn egy kerékpáros versenyre neveztek be, a családtagjaiknak is meséltek erről, sőt el is mentek a versenyre a rablás után. Hiába volt a porhintés, a rendőrségi házkutatáson megtalálták náluk a rabolt tárgyakat, a fegyvereiket, köztük egy riasztópisztolyt, és a szétvágott sísapkákat, amiből álarcot gyártottak maguknak. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, őrizetbe vették őket. Akár tíz éves börtönbüntetést is kaphatnak, bár a rendőrök szerint a bíróság minden bizonnyal figyelembe fogja venni az együttműködő magatartásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!