Közélet

2014.08.28. 17:02

Kiskerekivel lett testvér a somogyi Kereki

A kerekiek részt vettek a Kiskerekihez tartozó Asszonyvására falunapi ünnepségén is, illetve tiszteletüket tették a községközpont háborús emlékművénél.

F. I.

Kereki és az erdélyi Kiskereki mostantól testvértelepülések. Együttműködési megállapodást írtak alá a polgármesterek Kiskerekiben, amikor a Somogy megyei Kerekiből Csicsai László Viktorral az élen ötfős delegáció érkezett az érmelléki községbe. A kerekiek részt vettek a Kiskerekihez tartozó Asszonyvására falunapi ünnepségén is, illetve tiszteletüket tették a községközpont háborús emlékművénél, valamint a Kuthy Sándor esperes emlékére állított kopjafánál Asszonyvásárán.



A nagyváradi Reggeli Újság írja: néhány esztendővel ezelőtt a magyarországi település elöljárói átutazóban voltak Nagyvárad irányából Szatmárnémeti felé, amikor a műút mentén, a bekötőútnál megpillantották Kiskereki település névtábláját. Úgy döntöttek, tesznek egy kitérőt, és megnézik azt a falut, amely szinte azonos nevet visel határon túli lakhelyükkel. Így kezdődött tehát a testvértelepülések közötti megállapodás története. Az erről szóló szerződést most pecsételték meg aláírásaikkal.

Címkék#Kereki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!