Sport

2014.09.01. 18:05

Balázs Benjámin mégis Portugáliában marad

Balázs Benjamin sajtóközleményben reagált a sajtóban felröppent hírre, miszerint távozik portugál csapatától.

Klein Péter

Néhány napja röppent fel a hír, hogy Balázs Benjámin, a Kaposvári Rákóczi FC egykori labdarúgója esetleg elhagyja új klubját, a portugál élvonalbeli Vitória Guimaraes FC-t, ahová a nyáron szerződött a somogyiaktól. Természetesen azonnal felvettük a kapcsolatot a játékossal, aki (ahogy azt mi is jeleztük) akkor türelmet kért és hétfőre ígért bővebb tájékoztatást ügyéről. Nos, a jelzett időpontban sikerült információhoz jutni, igaz csupán egy sajtóközlemény erejéig. Ebben az áll, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben a középpályás nem távozik Portugáliából.



– A portugál élvonalbeli Vitória Guimaraes FC-vel kötött szerződésem arra kötelez, hogy a portugál futball színvonalához illő alázattal vegyek részt a csapat életében, az edzéseken, a mérkőzéseken és a pályán kívül is – fogalmazott a klub menedzsmentjével egyeztetve Balázs Benjámin. – Óriási lehetőségnek tartom, hogy sokkal magasabb célokat tűzhettem magam elé az eddigieknél. Végre nem az első osztályban maradás a cél, hanem a győzelem, egy Európában is magas szinten teljesítő futballcsapatban, egy rendkívül lelkes közönség előtt. Számomra példamutató a felkészültségük, az együttműködésük, és ez megsokszorozza az erőmet. Igaz, most nem neveztek a 43-as keretbe, de a csapat lelkes háttérembereként szeretném jelentősen fejleszteni technikai tudásomat, javítani a taktikai látásmódomat, hogy majd fontos mérkőzéseken is pályára léphessek. Tanulom a portugál nyelvet, hogy az angol mellett segítse a mindennapi kommunikációt. Azért küzdök, hogy jó csapatjátékosként mások számára is öröm legyen a játékom a futballpályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!