Kultúra

2014.09.17. 15:51

Miskolci siker exkaposvári rendezővel és főszereplővel

Az egykori kaposvári rendező, Rusznyák Gábor rendezte – a főszerepben a Kaposvári Egyetemen két éve Mohácsi János osztályában végzett, a Pécsi Országos Színházi Találkozón az elmúlt két esztendőben kétszer is a legjobb fiatal színésznőnek megválasztott Lovas Rozival – A tanítónő nyerte a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.

A. V.

A fővárosi Thália Színházban immár hatodszor megrendezett fesztiválra tizenegy társulatot – nyolc nagyszínpadi és három stúdióelőadást – hívtak meg a szervezők, s a zsűri ezek közül találta legjobbnak a miskolci produkciót. A Koronczay Lilla újságíró, Kántor Viola televíziós szerkesztő, Szervét Tibor színművész, Egressy Zoltán író és a közönség soraiból választott zsűritag, Hetesi Mónika alkotta grémium a legjobb női alakításért a kecskeméti Trokán Nóra, míg a legjobb férfi szerepért társulati társa, Kőszegi Ákos vehette át az elismerést a Hosszú út az éjszakába előadásban nyújtottakért.



A kaposvári Csiky Gergely Színház a Funtek Frigyes rendezte A Király beszéde előadással vett részt a fesztiválon, ám míg a társulat tavaly az Othello Gyulaházán darabbal kiérdemelte a Kultura.hu különdíját, addig az idei produkció nem kapott külön elismerést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!