Sport

2014.10.21. 16:12

Számít Szöllősire a selejtezőn Dujshebaev

Nagy László sérülése miatt kimaradt az Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi kézilabda-válogatottunk tizennyocas keretéből, a Csurgói KK-ból csak Szöllősi Szabolcs meghívót kapott Dujshebajevtől.

Sonline

A várakozásoknak megfelelően Nagy László lovaglóizom-szakadása után még nincs bevethető állapotban, így kimaradt Talant Dujshebaev, a válogatott szövetségi kapitányának 18 fősre szűkített keretéből, amely a portugálok és az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készül. A szövetség keddi közleménye szerint az együttes vasárnap találkozik, majd másnap kezdi meg a közös munkát Miskolcon.



A portugálokkal október 29-én Miskolcon, az ukránokkal pedig november 2-án Kijevben találkozik a válogatott. Az első találkozón debütál a magyar kispadon a spanyol-orosz Talant Dujshebaev, akinek egyik feladata, hogy kivezesse a csapatot a 2016-os lengyelországi Eb-re, mert így maradna esély a riói olimpiai szereplés kiharcolására. A csoport tagja még Oroszország. A kvartettekből az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

A 18 fős magyar keret, kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred). Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos-Tatabánya), Jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged). Irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Szöllősi Balázs (Balatonfüred). Beállók: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó). Balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!