Közélet

2015.04.02. 07:33

PET-palackkal fizethetik a belépőt a Katica Tanyán

Promóció Áprilistól újabb kalandok helyszíne a Katica Tanya: önfeledt kikapcsolódásra csábítanak a fantasztikus ugrálódombok, ahol egy időben akár 40-en szórakozhatnak. A patcai élményközpont a fenntartható jövő elkötelezett híve, ezt jelzi az is, hogy mostantól a belépőjegy egy részét hulladékkal fizethetjük ki. Patcán beindult a hulladéktőzsde.

(x)

– A hulladék nem szemét, hanem érték – mondta Handó János, a Katica Tanya tulajdonosa. – A háztartásban keletkező hulladék nagyjából 80 százaléka papír, fém, műanyag vagy egyéb, tovább hasznosítható anyag, s csupán a maradék 20 százalék a valódi szemét. Kezdetektől fogva alapvető kérdésként kezeljük a környezettudatos szemléletmódot, amelyet a napi tevékenységünkbe éppúgy átültetünk, mint fejlesztéseinkbe. Ez a cél vezérli a bővítési stratégiánkat is: csak olyan attrakciót valósítunk meg, amely nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis, akkor azt saját magunk biztosítjuk a megújuló forrásból.

A Katica Tanya az egyetlen olyan vidéki élményközpont, amely egész éven át nyitva tart. A felhasznált áram 80 százalékát napelem termeli, a meleg vizet és a fűtést fával és napkollektorokkal oldják meg. Ha gázt használnának, tízmilliós nagyságrendű lenne a költség, s a szén-dioxid-kibocsájtás a mostani többszöröse lenne. Egy példa a környezettudatosságra a szelektív hulladékgyűjtés. A sikeres program most újabb elemmel bővül.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Katica Tanya a Leginnovatívabb látogatóközpont
[/caption]

– Az akciónk áprilistól érhető el, s abban bízunk, hogy kedvező lesz a fogadtatása – emelte ki Handó János. – Mostantól nálunk hulladékkal is kifizethető a belépőjegy egy része. Ez a lehetőség a gyerekeket is motiválja, hiszen a megspórolt pénzt másra költhetik, így akár palacsintát is vásárolhatnak.

S hogyan működik a hulladéktőzsde a gyakorlatban? A bevitt PET palack darabját négy-, öt forintért, az alu dobozt öt vagy hat forinton számítják be, míg a papír kilóját 15 forintért "váltják be". Hulladékot egy alkalommal legfeljebb 400 forint értékben váltanak be, s az is lényeges, hogy a PET palackot és az aludobozokat tisztán, összelapított állapotban veszik át.

Szállás, ellátás, program: az élmény három eleme adott Patcán, ahol a kisgyermekektől a nyugdíjasokig valamennyi korosztály önfeledten szórakozhat. Óriás labirintus, trambulin, pedálos gokartpályák, csúszdaház és játszóbirodalom, kül- és beltéri játszóalkalmasságok sokasága: rövid bepillantás a kikapcsolódásra csábító ajánlatok közül. Tavasszal újdonságok sorával állnak elő a házigazdák: elkészült az ugráló domb, a nagyobbik 16x10 méteres, a kisebbik is több mint 40 négyzetméteres. Egy valami mégis közös mindegyikben: hihetetlen élményt nyújtanak. Legyen szó akár kamaszokról vagy idősebbekről... Aligha szükséges bizonygatni, hogy a 1,5 méter magas, speciális kialakítású ugráló domb a legszigorúbb biztonsági szabályoknak megfelel. Egyet biztosan tudnak garantálni a házigazdák: aki egyszer kipróbálja, nehezen áll le a pattogással…S ha a szárazföldi kalandokat megunjuk, irány a víz! Vizi biciklik, csónakok és egyedi vízi kerékpárok csalogatják a vendégeket.

Az Év ökoturisztikai létesítménye pályázaton tavaly a "Leginnovatívabb látogatóközpont" kitüntető címet nyerte el a Katica Tanya, ahol a múlt évben 63 ezer vendég váltott belépőjegyet, az idén 70 ezer látogatóra számítanak.
– Ötlet, hit, kitartás. Úgy érzem, ez a siker alapja – hangoztatta Handó János. – A leglényegesebb persze az élmény és a szórakozás: 2015-ben ezért újabbnál újabb élményekkel igyekszünk kedveskedni a látogatóinknak.

Áprilistól újabb kalandok helyszíne a Katica Tanya: önfeledt kikapcsolódásra csábítanak a fantasztikus ugrálódombok, ahol egy időben akár 40-en szórakozhatnak. A patcai élményközpont a fenntartható jövő elkötelezett híve, ezt jelzi az is, hogy mostantól a belépőjegy egy részét hulladékkal fizethetjük ki. Patcán beindult a hulladéktőzsde. (x) Önfeledt kikapcsolódásra csábítanak az ugrálódombok Katica Tanya a Leginnovatívabb látogatóközpont -->

Címkék#Patca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!