Sport

2015.05.01. 14:16

Röplabda bajnoki döntő: mindenki a csarnokba!

Bár a bajnoki döntő első két felvonását a címvédő Gorter-Kecskeméti RC nyerte, mégis van rá sansz, hogy trónfosztás lesz. Miután a legutóbbi két meccset a Demeter-sereg húzta be, így szombaton kora este Kaposváron avatnak bajnokot.

Fenyő Gábor

Nem sokan mertek volna rá fogadni (nagyobb tételben), hogy az elveszített első két aranymeccs után talpra tud állni a Demeter György vezette Fino-Kaposvár társulata. Márpedig ez történt! A somogyi megyeszékhelyen rendezett harmadik összecsapás csak az utolsó, mindent eldöntő rövidített játékrészben dőlt el, legutóbb Kecskeméten viszont simán 3–1-re nyert a Fino.



A feladó Magyar Bálint igazi karmesterként igazgatta és fogta össze a csapatot – emellett ászokat ütött, blokkolt és támadott –, s kulcsfigurává nőtte ki magát a liberó szerepkörében ténykedő Deák Márk is, akihez úgy ragadt a labda, mintha csak mágnes vonzaná. Minden nyert szettben akadt egy ütőgép a pontkirály Németh Ferenc, valamint Bozóki Bence és a csapatkapitány Bagics Balázs személyében, aki csapata élére tudott állni. A két center, Juhász Péter és Szabó Alpár is hozta magát, ám ha szükséges, ők még ennél is többet képesek kipréselni magukból.
– Az elveszített első két meccs után a harmadikon a becsületünkért, a negyediken az esélyért, most szombaton 17 órakor pedig a bajnoki címért küzdünk! – írta portálunk egy hozzászólásában Borbély Csaba, a Fino-Kaposvár ügyvezető testületének az elnöke.

Ha úgy nézzük, a bajnoki döntő is – most már – olyan, mint a Magyar Kupa: egyetlen meccs dönt mindenről, nem lehet hibázni. Bízunk benne, hogy a vége is olyan lesz, mint február közepén Budapesten a kupadöntőé volt. A belépés ingyenes: csak minél többen – és minél hangosabbak – legyünk!
Egyszer már volt rá példa, hogy a kaposváriak 0–2-ről fordítottak. 2001-ben a dunaújvárosiak már pezsgőt bontottak; a sorozat végén mégis mi köszönthettünk bajnokcsapatot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!