Kultúra

2015.07.01. 17:50

Hat kórus, 220 tagja egy karban - körülölelt a zene Szárszón

Az együttesek színes, míves kórusművekkel léptek fel, de mindegyikük hozott ízelítőt a humoros, vidám darabjaiból is.

C. A.

A VII. Nemzetközi Kórustalálkozót rendezték Balatonszárszón, a Csukás Színházban. A rendezvény előestéjén a California Redwood Chorale vendégszerepelt – immár második alkalommal – a házigazda Soli Deo Gloria kórussal a katolikus templomban. E szép hagyomány, és az együttes mottója: A zene az kell, mert körülölel.



Másnap az olaszországi, 61 tagú Amici dell’ Obante férfikórus fogadta el a meghívást, amely csodálatos repertoárral érkezett Svetlana Malets professzor asszony vezetésével. Budapestről a Jubileumi Eötvös Kórus harmadszor jött el a találkozóra. A Magyar Vöröskereszt Canterio Kórusa szintén a fővárosból érkezett. A Pro Cultura Vegyeskar Tamásiból, a Sonoro Kórus pedig a szomszédos Balatonföldvárról lépett fel.

A házigazda, Soli Deo Gloria vegyeskar nyitotta a koncertet, Pörneki Anikó énekművész vezetésével. Az együttesek színes, míves kórusművekkel léptek fel, de mindegyikük hozott ízelítőt a kórusirodalom humoros, vidám darabjaiból is. Legvégül mind a hat kórus színpadra állt: Verdi Nabuccojából a Szabadság kórus szólalt meg nagyszerű fináléként.
Az énekes barátkozás a közös vacsora után folytatódott a művelődési házban, nagyszerű hangulatban, hajnal hasadtáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!