Közélet

2015.07.31. 14:19

Cikkünk nyomán: Megoperálta magát - íme, a kórház reakciója

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a Senki se csinálja utána! Megoperálta magát az atádi férfi című cikkünkre az alábbi reagálást küldte.

SONLINE

Az intézmény érsebészeti szakrendelésén 2015. június 24-én került sor Seres István vizsgálatára. Akut teendő nem igazolódott. Szakmai irányelvek alapján további vizsgálatra előjegyzés történt 2015. augusztus 19-re, mely napra érsebészeti visszarendelésre is került a beteg.

Ellentétben a beteggel, a kórház a hatályos törvényi szabályozás értelmében a beteg kezelésével, kórelőzményeivel, az egészségügyi dokumentációjával kapcsolatos híreszteléseket nem kívánja kommentálni. A beteg felhatalmazásának hiányában nem hozhatja nyilvánosságra ezen adatokat.
Amennyiben a beteg panaszai fokozódtak, új problémák merültek fel, akkor a háziorvosánál, vagy a területileg illetékes sürgősségi ellátóhelyen kellett volna jelentkeznie, illetve mentőt is hívhatott volna.
A kórház nyomatékosan szeretné felhívni mindenki figyelmét arra a veszélyre, melyet egy házi körülmények között elvégzett, nem szakszerű beavatkozással okozni lehet. Egy ilyen tevékenység kockázatai, veszélyei beláthatatlanok.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!