Közélet

2015.08.26. 15:31

Milliárdos szállodafejlesztés Siófokon

Egy mintaszobát már meg lehetett tekinteni az épülő, év végére elkészülő négycsillagos Siófok Medihotel szerdai bejárásán. Az egészségturizmusra építő szálloda a Hotel Yacht Klub felújításával és kibővítésével jön létre a siófoki vitorláskikötő szomszédságában.

Fónai Imre

– Ahhoz, hogy a város vendégforgalma kevésbé korlátozódjon a szezonra, a kínálaton kell változatni – mondta Hamvas Péter siófoki alpolgármester. – Az egysíkú kínálaton sokat javítottak az első Széchenyi-tervben megvalósult siófoki szállodafejlesztések. A Siófok Medihotel, amely csaknem egymilliárd forint támogatást nyert el a fejlesztésre, az egészségturisztikának köszönhetően vendéget csalogathat a szezonon kívül is, és fontos az is, hogy közel félszáz új munkahelyet teremt.



Hetven szoba, egészségügyi rész, wellness-központ, négyszáz fős konferenciaterem – részletezte Waller Kornél ügyvezető igazgató. A beruházás – hangsúlyozta – növeli a Balaton, sőt, az egész dél-dunántúli régió versenyképességét, Siófok vonzerejét. Az egészségturizmus a turisztikai szektor legdinamikusabban fejlődő területe. Siófokon a piaci igények, a turisták növekvő száma egyértelműen indokolja egy olyan medihotel kialakítását, mely az egészségügyi-turisztikai igények magas színvonalú kiszolgálására alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!