Sport

2015.08.27. 17:26

Férfi kézilabda NB I: új célokért küzd a Csurgó

A nyári szünet után végre elindult a férfi kézilabda élvonalának új küzdelemsorozata. A jelentősen megújult Csurgói KK némiképp más célokkal vág neki a pontvadászatnak, mint korábban.

Huszár Hajnalka

Új csapat épül Csurgón - hirdettük korábban lapunk hasábjain a nyári átigazolásokat összefoglaló cikkünkben. Sótonyi László vezetőedző a klub vezetésével összhangban egy más típusú együttest kovácsolt a nyáron. A héten rajtolt a bajnoki küzdelemsorozat, így a csapat szurkolói immár élesben is megbizonyosodhatnak az új alakulat erejéről.
A Csurgói KK legénysége nagy elszántsággal vetette bele magát a munkába, hiszen sok új  játékos érkezett a klubhoz. Az itt maradókkal együtt valamennyien lelkiismeretesen dolgoztak az edzéseken a felkészülés során. Megújult a csapat, az új játékosok fiatalok, szerények, de ki akarják hozni magukból a maximumot. A cél nem egy konkrét helyezés, hanem igazi csapattá válás, ami egy hosszú folyamat eredménye, amihez kitartás, és türelem kell. Természetesen azért az első hat hely valamelyikén szeretne ott lenni a csapat.



Pénteken a Gyöngyös csapata lesz a Csurgói KK ellenfele. Sótonyi László vezetőedzőt a csapat felkészüléséről, illetve az első mérkőzésről kérdeztük.
– Elkezdtünk egy utat végigjárni, de ennek még nagyon az elején tartunk – mondta Sótonyi László. – A szeptemberi tétmérkőzések még a felkészülésünk végét képezik. Ugyanakkor természetesen van különbség a felkészülési mérkőzés és a bajnoki összecsapás között, hiszen bár ez a szakasz a felkészülés részét képezi, de a bajnoki mérkőzést mindenképp meg kell nyerni. Ebben az esetben nem számít milyen különbséggel nyer a csapat, csak a győzelem a fontos. Emellett próbáljuk azokat a dolgokat megvalósítani amiket eddig gyakoroltunk mind a támadásban, mind a védekezésben. Elsősorban nem a Gyöngyösre készülünk, hanem a saját rendszerünk csiszolására, javítására. Ezzel együtt amennyire a körülmények lehetővé tették, ismerkedtünk a Gyöngyös játékával is. Csapatunk a felkészülés során nem tudott teljes létszámban készülni, hiszen Jakub Mikita nem volt velünk huzamosabb ideig. Most arra is gondot kell fordítanunk, hogy „visszahozzuk” őt a csapatba, hiszen csak egyetlen egy mérkőzésen játszott a társaival. Reméljük, most már teljes létszámban tudunk készülni. Csapatom nagyon motiváltan várja a mérkőzést – összegezte gondolatait Sótonyi mester.

A B. Braun Gyöngyös megújult és megerősített kerete a csurgóiakhoz hasonlóan már javában készül a bajnoki pontvadászatra. A felkészülés során a balmazújvárosi Kastélykert-kupán és a gyöngyösi Mátra-kupán is diadalmaskodó vendégek méltó ellenfelei lesznek a somogyi gárdának, de a hazai szív azt súgja, hogy a két bajnoki pont itt marad Somogyországban. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik Csurgón a Sótonyi László Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!