Közélet

2015.08.30. 20:38

Bonbont is gyártanak a diákok

Az új tanévben édesipari termékgyártó szakkal bővül a képzési rendszer a Kinizsi Pál élelmiszeripari szakképzőiskolában. Közel húsz fiatal jelentkezett a három éves oktatásra.

Harsányi M.

A bonbon-, a csokoládé- és a nápolyikészítés titkain kívül a kávépörkölés rejtelmeiben is elmélyednek majd a szakmunkástanulók. Az elméleti képzésen kívül nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlatra. Balázs Tibor, a Kinizsi Pál élelmiszeripari szakképzőiskola igazgatója úgy fogalmazott: céljuk, hogy ne legyen egysíkú az oktatás, ezért új lehetőséget kerestek a bővítésre. A fiatalok körében tapasztalt érdeklődés visszaigazolást jelent számukra.



– A hagyományos húsipari és pék szakmunkásképzést jól kiegészíti az édesipari szak – mondta Balázs Tibor. – Reményeink szerint a végzős diákok kisebb üzemekben, kézműves terméket gyártó manufaktúrákban, s cukrászdákban helyezkedhetnek majd el.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!