Közélet

2016.07.24. 15:05

Zuhanás 4000 méterről szárnyas repülőruhában - fotók

Útjára indult a X. Wingsuit Boogie Kaposújlakon, vagyis a siklóruhás madáremberek tartják az összejövetelüket a repülőtéren. Ez a világon az egyik legnagyobb verseny, melyet a szárnyas repülőruhásoknak tartanak.

K. G.

Hetvennyolc versenyző érkezett tizenkettő országból, köztük Ausztráliából is. Az idén először tartják meg a verseny keretében a horvát nemzeti bajnokságot, és a hét vége felé a magyart is. Speciális ruhájukban 4000 méter magasságban vetik ki magukat a repülőgépből a sportolók, és 3-4 kilométeres távot is siklanak egy kilométer magasságvesztés alatt szabadesésben.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A kaposújlaki a világ egyik legnagyobb rendezvénye
[/caption]
Úgy repülünk, mint egy vitorlázógép, mondta erről az egyik versenyző. Négy kategóriában hirdetnek győzteseket, köztük van a meztelen csúsztató elnevezésű versenyszám, és a rodeó, amikor egy másik ember ül a szárnyas ruhás hátán, úgy zuhannak együtt a levegőben.



– Eddig tökéletes az idő, és nincs túl meleg sem, hiszen 4000 méter magasan 24 fokkal van hidegebb – mondta lapunknak Szörényi Csaba, a szervező egyesület elnöke. – Az időjárástól is függ, születhetnek-e rekordok a verseny egy hetes ideje alatt, az azonban már most bizonyosan állítható, hogy évről évre jobb eredmények születnek Kaposújlakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!