Közélet

2016.08.23. 16:14

Még egy támadás a szúnyogok ellen

Utolsó nyári támadás a szúnyogok ellen a Balatonnál: a napokban is felszáll a repülő és kémiai szúnyoggyérítést végez, hogy az elszaporodott vérszívók ne zavarják a szezon utolsó, igazán nyáriasnak ígérkező hétvégéjét a tóparton töltőket.

F. I.

Az idén egyébként a csapadékos időjárás miatt a korábbi éveknél több szúnyoggyérítésre volt szükség a Balatonon. A tavasz, majd a nyár is sok esőt hozott, ami kedvezett a csípősszúnyogok szaporodásának. Emiatt a Balatoni Szövetség (BSZ), valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) koordinálásával, az önkormányzatok anyagi hozzájárulásával több gyérítést rendeltek el az üdülőrégióban.



Majdnem kétszer annyi irtásra volt szükség, mint tavaly. De végig kezelhetővé volt a helyzet, és nem tudott jelentősen elszaporodni a csípősszúnyog-állomány a Balatonnál, nyilatkozta Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke az MTI-nek. A mostani védekezést már nem a katasztrófavédelem, hanem a BSZ végezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!