Közélet

2016.09.28. 14:08

Re: formáció az 500. évfordulóra

A szervezők szeretnék elérni, hogy a tanulók szerezzenek ismereteket azokról a művészeti-, és tudományterületekről, amelyekben a reformáció és annak hatása új értékeket teremtett.

Márkus Kata

A Reformáció Emlékbizottság, az EMMI Oktatásért felelős Államtitkársága valamint az Oktatási Hivatal „Re: formáció – Megújuló világ” néven komplex műveltségi vetélkedőt indít a Reformáció 500. évfordulója alkalmából általános és középiskolás diákok részére. A szervezők szeretnék elérni, hogy a tanulók szerezzenek ismereteket azokról a művészeti-, és tudományterületekről, amelyekben a reformáció és annak hatása új értékeket teremtett. S hogy a diákok fedezzék fel a jelenünk mindennapjaiban is a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását.



A többfordulós verseny két tanéven átívelve 2016 őszén kezdődik, és 2017 őszén ér véget. A csapat nevezését 2016. szeptember 30-áig az intézményvezető, a vetélkedő adminisztrációs rendszerében rögzíti. A vetélkedő 3 fordulós, az első ez év decemberében, a második jövő év áprilisában, az utolsó pedig 2017 szeptemberében lesz. Az egyes fordulók értékelése önállóan történik, az elért pontszámok nem adódnak össze.

Az első helyezett csapat és tanáruk a reformáció hazájába, Németországba utazhat, a második és harmadik helyezett csoport pedig a reformáció magyarországi helyszíneire nyer három napos utazást.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!