Kék hírek, bulvár

2016.12.05. 14:14

Mi történt a szabadifürdői állomáson? Nem nyugszik bele az osztrák család Vladyslav halálába

Az osztrák sajtó az állítja, megölhették azt a 19 éves, Bécsben élő fiatalt, akit augusztus 10-én találtak holtan Siófok-Szabadifürdőnél a síneken, a magyar és a somogyi hatóság kitart állás pontja mellett: a fiatal öngyilkosságot követett el, s egy tehervonat gázolta halálra.

Sonline

Mint arról lapunk is beszámolt, a haláleset kapcsán új eljárást kezdeményezett az elhunyt fiú családja, mert szerintük gyilkosság áldozata lett a gördeszkásként ismert, YouTube-sztár. Az Index friss szemléje szerint az osztrák Heute című lap számolt be róla, hogy a magyar hatóságok öngyilkosságként zárták le az ügyet, s a fiú édesanyja kérésének ellenére sem akarták újranyitni az aktákat. Ám a szülők nem nyugodtak bele ebbe, s felfogadtak egy magánnyomozót, aki újabb boncolást kért, aminek alapján szerintük az derült ki, hogy a fiú fején található sérülést nem a vonat, hanem egy erős, koponyára mért ütés okozhatta, a fiatal szervezetében pedig kábító hatású anyagot találtak.



A lap azt írja, hogy idő közben kiderült az is, hogy a fiú egy siófoki diszkóban összetűzésbe került egy bokszolóval. A szülők kezdeményezéséről a Blikk és a Vác Online is írt, sőt, szeptember végén utóbbi lap segítségét kérték. A fiuk halálesetét felgöngyölíteni kívánó család azt rekonstruálta eddig a napvilágot látott információk alapján, hogy Vladyslav S. augusztus 8-án egy baráti társasággal érkezett Bécsből a Balatonra, a második éjszaka a fiatalok egy siófoki szórakozóhelyen elszakadtak egymástól. Vladyslavot utoljára az augusztus 10-ére virradó éjjeli fél kettőkor látták táncolni. Ahogy arról a Sonline.hu is beszámolt, a fiút egy tehervonat hajnal 5 óra 15 perckor gázolta halálra Siófok-Szabadifürdő állomásnál. A szülők számítanak a nyilvánosság segítségére, ezért azt kérik, hogy aki látta, amikor a fiukat megtámadták, vagy látták amikor a fiú testét a sínekre helyezték, illetve egyéb információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban, hívja ügyvédjüket Thomas Nirket a +43 1 8904860-as osztrák telefonszámon.

Mindeközben a magyar hatóság számára nem merült fel újabb információ az üggyel kapcsolatban – legalábbis ez derül ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lapunknak megküldött válaszából. – A haláleset kapcsán kollégáim az idegenkezűséget egyértelműen kizárták. Az ügy körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják – húzta alá érdeklődésünkre Orbán Zoltán, a főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!