Sport

2016.12.05. 17:12

El Ghaoui Győrbe megy, Siófokról szerződtetett beállóst az ETO

Siófokról szerződtetett beállóst a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe tartó Győri Audi ETO KC kézilabda-csapata, a tunéziai-magyar Asma El Ghaoui személyében.

Fónai Imre

Heidi Löke anyai örömök elé néz, ebben a szezonban már nem játszik – jelentette be a győri klub egy hónapja. Azt követően a holland Yvette Broch helyettesítette a norvég világklasszist, a győriek azonban mindenképpen szándékoztak még egy beállóst igazolni. Mostanra meg is találták, mégpedig a tunéziai válogatott Asma El Ghaouit, aki az előző bajnokságot végigjátszotta a Siófok KC színeiben, s a mostani szezon elején szerezte meg a magyar állampolgárságot.

Fodor János, az SKC tulajdonosa azt mondta a klub honlapjának: kettős érzések kavarognak benne, mert egy nagyszerű játékos távozik a klubtól, ám büszke arra, hogy Magyarország és egyben a világ egyik legjobb klubcsapata egy siófoki játékossal képzeli el Heidi Löke pótlását. A Siófok KC – jegyezte meg Fodor – elsősorban a Győri Audi ETO KC nemzetközi esélyeit, valamint a magyar női kézilabdázás érdekeit tartotta szem előtt.

Ugyancsak a siófokiakkal kapcsolatos hír, hogy francia irányítójuk, Estelle Dze Minko lett a meccs legjobbja a Svédországban vasárnap kezdődött Európa-bajnokság francia-lengyel derbijén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!