Sport

2017.01.21. 20:13

Feltörtek, mint a talajvíz

Valójában már az első negyedben eldöntötte az EBP-Tatabánya elleni hazai bajnoki sorsát a Kaposvári VK alakulata az E.ON férfivízilabda OB I. 11. fordulójában, mivel ekkor hatszor is bevették a somogyiak az ellenfelük kapuját.

Fenyő Gábor

Kaposvári VK–EBP-Tatabánya 17–11 (6–1, 3–4, 4–2, 4–4)
Kaposvár, 200 néző. V.: Petik, Kovács Cs. T.

Pontosan 22 másodperc telt el a találkozóból, amikor ötmétereshez jutott a házigazda Kaposvári VK, a cs.k., Kovács Olivér pedig könyörtelen ítélet-végrehajtónak bizonyult. Aztán 16 másodperccel később ismét büntetőt láthatott a publikum, ezúttal a másik oldalon, ám Francsics Dániel löketét bravúrosan hárította Krémer Balázs. Az első perc eseményeinek ezzel még mindig nem volt vége, mivel az ellentámadásból Kovács Olivér megduplázta csapata előnyét és egyben saját góljainak a számát. Mivel az első etapban mondhatni minden kaposvári támadás végén a hálóban kötött ki a labda – Kovács Olivér már a harmadik gólját lőtte, Vindisch Ferenc duplázott, s Varga Zsolt is betalált –, ugyanakkor remekül védekezett az együttes, így tetemes előnyre tettek szert. A kérdés úgy szólt, hogy vajon végig bírják-e szuflával az általuk diktált őrült tempót?

Vindisch Ferenc büntetett

A folytatásban aztán többször is a kapufa segítette ki a vendég tatabányaiakat, akik ennek ellenére is csak egyetlen gólnyit tudtak faragni a hátrányukon.
Szünet után a harmadik nyolc perces szakaszban még tovább nőtt a kaposvári előny. A negyedik, utolsó felvonásban Francsics Dániel ismét ötméterest hibázott, a túloldalon pedig – ahogy az ilyenkor lenni szokott – Vindisch Ferenc büntetett, aki a legszebb napjaira emlékeztetően játszott, s az egész mezőny legjobbjaként és leggólerősebb játékosaként a meccs végére öt találatig jutott.

Ez is (bőven) belefért...

A slusszpoént a hajrában ifjabb Berta József alakítása jelentette, aki egy hazaadást lefülelt, majd mintegy másfél méterről a kapusba vágta a labdát. Döntetlennél vagy egy gólos vendég vezetésnél alighanem a fejét vették volna, most viszont ez is (bőven) belefért...
A Kaposvári VK szombaton kora este kinyitotta azt a bizonyos gólcsapot, s ami külön öröm, az eltiltások és sérülések miatt amúgy foghíjas társaságból nyolcan is be tudták venni a Tatabánya kapuját.



Kaposvári VK: Krémer – Vindisch (5), Kovács O. (3/2), Pataki (2), ifjabb Berta (1), Juhász-Szelei (1), Dobos D. Csere: Varga Zs. (2), Hegedűs B. (2), Palotás (1), Polovics, Molnár Á. Játékosedző: Szécsi Zoltán. Edző: idősebb Berta József.
EBP-Tatabánya: Jászberényi – Szabó B. (3/1), Francsics (2/1), Máthé (2), Kolarik (1), Kiss Gy. (1), Hoppál. Csere: Regős (2), Mocsári, Rábavölgyi, Dobay, Sebestyén B., Salamon A. Vezetőedző: Zantleitner Tamás.
Emberelőnyös helyzetből született gólok: 8/3, illetve 10/1.
Akciógólok: 13, illetve 8.
Ötméteresek: 1/1, illetve 4/2.
Kiállítás végleg cserével: Polovics (a 28. percben).

Szécsi Zoltán: – Már az első negyed végére tekintélyes előnyt harcoltunk ki, a tatabányaiak pedig felőrlődtek abban, hogy felzárkózzanak. Sok munka van ebben a társaságban, s végre úgy játszottunk, ahogy tudunk. Nagyon bízom abban, hogy végre elindulunk felfelé, mint a talajvíz.
Zantleitner Tamás: – Egy hete jó meccset játszottunk a Fradival, így bizakodva vártuk a kaposvári fellépést. Elképesztően rosszul kezdtünk, elaludtuk az elejét. A kiütéssel felérő első negyed után próbáltunk ugyan felzárkózni, ám a végére csak tovább nőtt a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!