Sport

2017.02.19. 18:31

Női kézi NB I: Klivinyi szétbombázta a siófoki álmokat Érden

Az első félidőben Janurik védései bosszantották a Siófok KC játékosait, aztán a másodikban Klivinyi Kinga bombagóljai megpecsételték a balatoni együttes sorsát Érden. Női kézilabda NB I.

Sonline

Meglehetősen hektikus mérkőzést vívott egymással a tabellán harmadik helyen telelő Érd és a nyolcadik helyen lévő, vendég Siófok vasárnap délután. A hazaiak többször is elhúztak Pastrovicséktól, akinek nem igazán ment a védés, Horváth edző gyorsan le is váltotta. Gercsó sem tudott hozzászólni nagyon az első félidőhöz, míg a túloldalon Janurik szó szerint fogott, akár a festék, Erdősi több ziccert is elhibázott vele szemben például. Ennek ellenére az Érd is rengeteget rontott, így Triscsukék fel tudtak zárkózni a félidő végéhez közeledve, amiből pillanatok alatt lett újból hátrány. S habár az eredményjelző 17-13-at mutatott, a látottak alapján, ebből még bármi lehetett volna.


Az első 30 percre összeszedett négygólos hátrányt még egyszer le tudták dolgozni a vendégek, ám a második játékrész aztán rémálommá vált a Siófoknak, igaz, ez a félidő sem a védekezések keménysége miatt vonul be a kézilabda-történelembe. Ellenben Klivinyi megtalálta góllövő kedvét, s az érdi zárások rendre neki kedveztek, be is rámolt összesen tizenegy gólt a siófokiak kapujába, amit hol az egyik, hol a másik kapus védett. A félidő hajrájára elfogyott a Siófok, az Érdnél ellenben minden sikerült, ami addig nem.

K&H Női Kézilabda Liga, 14. forduló
Érd Aréna, 800 néző. Vezette: Bíró Á., Kiss O.

Érd – Siófok KC 36–29 (17-13)

Érd:
Janurik – Kiss N. 2, Gonzalez 7, Bulatovic 3, Kisfaludy 2, Klivinyi 11, Araujo 6. Csere: Grignyeva, Stojak (kapusok), Signate, Gulyás V. 2, Szabó L.3(3), Barján. Edző: Szabó Edina.

SKC
: Pastrovics – Such 1, Jezic 2, Németh Cs., Triscsuk 9(2), Nze-Minko 8(2), Erdősi 5. Csere: Gercsó (kapus), Janjusevic 4, Ferenczy. Edző: Horváth Roland.

Kiállítások: 6(2), illetve 4(2) perc.
Hétméteresek:
3/3(1/1), illetve 6/4(3/2).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!