Közélet

2017.04.22. 16:38

A Balaton déli partját járja Füred kapitány, a játékrendőr

A Föld napja alkalmából szeretné felhívni a figyelmet az ötletgazda civil szerveződés arra, hogy a megfelelő vezetéstechnika mellett csökkenthető a járművek károsanyag-kibocsátása.

Gyeszát Zsolt

Egy civil szerveződés során született meg a Balaton partját járó Füred kapitány – tudtuk meg a balatonfüredi Éskovács Pétertől, a Füred kapitány és barátai elnevezésű akciócsoport egyik tagjától. A figurát elsősorban gyermekprogramok számára alkották meg, de a Föld napja alkalmából ezúttal a felnőttek figyelmét is fel szeretnék hívni vele arra, hogy a vezetési stílusunk megváltoztatásával, a szervizben történő gondos ellenőrzéssel sokat tehet az ember a globális felmelegedés ellen. Hiszen megfelelő vezetéstechnika mellett a károsanyag-kibocsátás csökkenthető és a fogyasztás is kevesebb.


Mint megtudtuk a szervező civilek partnere egyre több autós cég is, melyek kölcsönautókkal támogatják a mozgó programot. Füred kapitányt a parkolókban, iskolák közelében állítják ki sárga autója mellé. Jártak már Alsóörsön, Balatonfüreden, Siófokon, s mivel jók a visszajelzések, folytatják az utat a Balaton déli partján az elkövetkezendő napokban. Bár a nevét Füredről kapta, szeretnék régióssá tenni az utazó programot. Olyan nézőpontra szerették volna felhívni a figyelmet a Föld napja alkalmából, mely sokakat érinthet és a mindennapok szerves része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!