Közélet

2017.04.22. 17:47

Műveltségi vetélkedő öt évszázad örökségéből

A kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium adott helyet a „Re: formáció komplex műveltségi vetélkedő” régiós középdöntőjének szombaton. A reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából rendezték meg a versenyt, melynek nyertese az országos döntőbe jutott.

Gyeszát Zsolt

Tarjánné Sólyom Ildikó, az Evangélikus Pedagógia Intézet szakértője és a verseny zsűrijének elnöke lapunknak elmondta: a vetélkedő célja, hogy a diákok megismerjék a reformáció kultúrára, tudományterületekre gyakorolt olyan hatását, mely a mai napig is tart és a mindennapjainkban is fellelhető.
A fiatalokat Szita Károly polgármester köszöntötte, aki a kaposvári reformátusokról beszélt. – Egy házigazda polgármester okkal büszke azokra, akik nagyon sokat tettek a városért. Sok ilyen kaposvári ember van, sok ilyen kaposvári ember volt – mondta.
A versenyző diákok előzetes feladatokat is kaptak, s fel kellett készülniek a reformációhoz kötődő nagy személyiségekből.


Szombaton Kaposváron a dél-dunántúli régió hat csapata versenyzett, melyek az online vetélkedőből jutottak tovább. A középdöntőt végül a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egyik csapata nyert meg, így a diákok a szeptember 30-i országos döntőbe jutottak. A második helyet szintén a bonyhádi gimnázium másik csapata szerezte meg. Harmadik lett a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium csapata, a negyedik és ötödik helyen a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium két csapata végzett.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!