Sport

2017.04.22. 20:32

Motorosok lepték el Zselickislakot

Az MX Mánia Nemzeti Nyílt Motokrossz Kupa egy öt fordulóból álló sorozat, melynek a második körét rendezték a zselickislaki pályán. 148 versenyző összesen 13 kategóriában mérhette össze tudását.

Böcz Zoltán

Az elmúlt napok télies időjárása után maradt sár nagy feladat elé állította a szervezőket, ám a verseny napjára sikerült tökéletes állapotba hozni a pályát. A megmérettetésre szinte minden környező országból érkeztek motorosok, így például Romániából, Ausztriából és Szlovéniából is. – árulta el idősebb Németh Kornél, a rendezvény főszervezője. –  A zselickislaki helyszínt azért kedvelik a versenyzők, mert technikás, de gyors pályáról van szó. – folytatta.
Nem csak a motorosok állítottak be egyéni rekordokat, de a nézőcsúcs is megdőlt, a motokrossz kupára közel ezren voltak kíváncsiak, amely jól mutatja a sportág növekvő népszerűségét.

A 148 fős mezőnyben voltak férfiak, nők is vegyesen. A legfiatalabb motoros, Toldi Ádám, mindössze hét esztendős, de a két futam után a második helyen zárta a napot az 50 köbcentisek között. Mint mondta egyszer magyar bajnok szeretne lenni.
A tizenkét éves Popovici Marius nagy tervekkel érkezett Zselickislakra, a 65 köbcentis kategóriagyőzelmet szemelte ki magának a román fiatal, melyet végül két futamelsőséggel meg is szerzett. – Elégedett vagyok az eredménnyel, sajnos Romániában a havazás miatt nem tudtam megfelelően felkészülni, így konditeremben edzettem csak a versenyre. – értékelte szereplését a magyar, osztrák és román bajnoki címmel is büszkélkedő Popovici Marius, aki a nyáron kezdődő Európa bajnokságra készül.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kiélezett versenyt láthattak a nézők szinte minden kategóriában.
[/caption]


A balatonlellei Sütő Milán a 250 köbcentisek között állt rajthoz. Mindössze két éve motorozik a 16 éves fiú, de jól sikerült az időmérő és az első futamot is megnyerte, összesítésben a második helyen végzett. – Egész télen készültem a versenyre, a pályát is ismertem, így bízom a jó eredményben. Jövőre egyel magasabb szinten, a másodosztályban szeretném folytatni. – árulta el Sütő Milán az első futam után.

A nőknél Czigány Andrea volt a leggyorsabb

Az MX Mánia Nemzeti Nyílt Motokrossz Kupa végeredménye kategóriánként: 50 ccm: 1. Orlov Ferenc (Husqvarna Maurer-Gép Racing Team). 65 ccm: 1. Popovici Marius (Románia). 85 ccm: 1. Jakob Kristóf (HTS-team). 85 ccm női: 1. Czigány Andrea (Kanizsai Motocross SE). Senior amatőr: 1. Csorba Zoltán (MAMI Team Fehér). Senior amatőr D: 1. Gebei Gábor. Senior extra: 1. Adamek Imre (Kőszárhegyi Motocross Club). Super Senior: 1. Kosztolányi Dezső (Langer Motorsport Zomba). Super Senior D: 1. Szendi László. I. o. MX1: 1. Déczi Balázs (Husqvarna Maurer-Gép Racing Team). I. o. MX2: 1. Varga Imre (HTS-team). II. o. MX1: 1. Ifj. Sulyok István (601 Motorsport). II. o. MX2: 1. Kalázs Zsombor (REMX Motocross SE).

Válogatás a legszebb jelenetekből

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!