Közélet

2017.05.26. 15:13

Siker- és vizuális élmény az országos döntőben

Szalontai Natasa, Szöllösi Amália és Szalai Aletta az országos vizuális alkotó gyakorlat verseny 70 fős döntőjében is bizonyították tehetségüket.

Gamos A.

A megméretés első napján az elődöntőben feldolgozott művészeti korszakhoz, stílushoz, vagy műhöz kapcsolódóan illusztráció, illetve parafrázis készítése volt a feladat a Budai Rajziskolában. A második nap az első korcsoportosoknak dekoratív képeslapot kellett készíteniük a helyszínen elhangzott vershez. Egy korosztállyal feljebb pedig mozgatható bábfigurát alkottak magyar népmeséhez.



A ságvári Szilády Áron iskola képzőművészeti tanszakos diákjai közül Szalontai Natasa második, míg Szöllösi Amália 3. lett. A 8. országos Szivárvány képzőművészeti verseny 50 döntőse közé bekerült Báró Kinga és Dányi Fanni, utóbbi a 2. helyen végzett. A Szentesen elkészített munkák hazánk védett növényeit és állatait ábrázolták, tájba-történetbe illesztve. A felkészítő tanárok Balogh Ferencné és Somi Leventéné voltak, a művészeti iskolások idei mérlege az országos döntőben: egy első, kettő második, egy-egy harmadik és negyedik hely.

Címkék#Ságvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!