Közélet

2017.06.23. 13:00

Pörög a balatoni ingatlanpiac – Siófok a legnépszerűbb!

Akik balatoni ingatlant vennének, azoknak a 10 százaléka Siófokon kereste élete álmát az idén. A második helyen Balatonfüred áll 4 százalékos „eredménnyel”, de nagyon jól szerepelt Almádi, Keszthely, Zamárdi, Balatonkenese és Fonyód is.

Lengyel János

Lehet persze mindenféle felmérésre hivatkozni, ezt tagadhatatlanul sokan meg is teszik, ám az előzőekben említett adatok mintegy 20 ezer balatoni ingatlanhirdetés elemzéséből fakadnak. Mint ahogy az is: a 10 és 20 millió forintért kínált ingatlanok iránt a legnagyobb a kereslet, az összes keresés 40 százaléka. Tízmillió forintnál olcsóbb balatoni ingatlant az érdeklődők 25 százaléka, a 20-30 millióst 20 százalék keres. Persze 50 millió felett is van „piaci élet”, mintegy 6 százaléknyi.



Az ingatlan.com és a BankRáció.hu közös felmérése szükségképpen a kereslet alapján rangsorol, de ebbe persze belejátszik a kínálat is. A legfelkapottabb balatoni városokban, így a Siófokon felélénkült ingatlanforgalom fővárosi léptékű, lényegében lépést tart a budapesti ingatlanpörgéssel. Ráadásul ezeken a településeken sok új ház is épül. Az sem véletlen, hogy Siófokon és Balatonfüreden számos olyan új lakás van, amelyeknek a négyzetméterára eléri vagy meghaladja a pesti árszintet.
Ingatlanszakértők szerint az idén is érdemes olyan településekre is figyelni, ahol jóval olcsóbban is találhatunk nyaralót, bár tény: a népszerűbb településeken az adott ingatlan jövőbeni felértékelődésének esélye nagyobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!