Közélet

2017.06.23. 18:34

Fákat csavart ki a viharos szél a megyében

Tucatjával döntött ki fákat a szél a péntek délután támadt vihar a megye egész területén. A tűzoltóknak jellemzően fakidőlésekhez, letört faágak miatt kellett vonulniuk.

Koszorus Rita

A Marcali Kaposvár vonalon tombolt a vihar, elsősorban a megye déli részét érintette. Berzencén az általános iskola sportcsarnokára dőlt egy fa, azt távolították el a lánglovagok. Nagyatádon a Nagy Imre téren teljes útzárat képezett egy kidőlt fa. Egy óra alatt több tucat riasztás érkezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére. Telefonvezetékre, útra dőlt fákat kellett eltávolítani Mezőcsokonyán, és Jutában, ahogyan Marcaliban és Kaposvár szinte teljes területén. A felázott talajon ugyanis gyökerestől dőltek ki a fák, hasadtak ketté az erős szélben.



A kaposvári Zaranyi lakótelepen a szél kicsavart egy fát, ami az útra dőlt, maga alá temetve egy személyautót. A közlekedés percek alatt nehézkessé vált Kaposváron, hiszen a hirtelen feltámadt, viharos erejű szél a műanyag konténereket az úttestre sodorta. Ezek között szlalomozva tudtak csak haladni több helyen az autósok a megyeszékhely utcáin.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Viharkárok a megyében
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!