Közélet

2017.06.24. 11:05

Vihar után: áram nélkül maradt több település

Egész Somogyban még a vihar másnapján is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók. A legtöbb helyen kidőlt fákat, leszakadt faágakat kellett eltávolítani, az utakról, sínekről, házakról. Sok településen órákig nem volt áram.

Sonline

A pénteki vihar óta szinte folyamatosan dolgoznak a megye tűzoltói. Sok helyen kidőlt fák akadályozták a forgalmat az éjjeli órákban, de több helyen épületeket és járműveket kellett kiszabadítani a letört, kicsavart fák, ágak fogságából. Kaposmérőben a központi buszmegállót rongálta meg a vihar, valamint a villanyvezetékek is sérültek. 150 ingatlannál a szombat reggeli órákig nem volt áram.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A kaposmérői buszmegállóra ráfér majd egy kis felújítás.
[/caption]

Kaposváron a Pázmány Péter és a Damjanich utca kereszteződésénél egy családi házra tetőszerkezete állította meg a kidőlt fát.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A sínekre is rengeteg ág került.
[/caption]

Bolhó és Vízvár, valamint Bélavár és Somogyudvarhely között fa dőlt a vasúti sínekre. A tűzoltók vonattal haladtak végig az érintett szakaszon és megtisztították a pályát a leszakadt faágaktól. Jelenleg Jutában, Kaposváron, Hetesen, Kaposszerdahelyen, Gadányban és Kelevízen is dolgoznak a tűzoltók, több helyen az áramszolgáltató munkatársaival közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!