Kék hírek, bulvár

2017.06.27. 10:17

Kutyát mentettek, fákat daraboltak a vihar után a tűzoltók

Többségében kidőlt fák, letört faágak eltávolítása miatt volt szükség a megye tűzoltóinak beavatkozására. Ugyanakkor egy hídgyűrűbe szorult kutya mentéséhez is riasztották a somogyi egységeket.

Sonline

– Számos helyről kérték a kaposvári hivatásos tűzoltók segítségét a vasárnap éjszakai vihar után is – tájékoztatott Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – Mernyeszentmiklós és Polány között egy fa dőlt az útra, amely akadályozta a forgalmat; Kaposvár, Hegyalja utcájába a házra dőlt egy fa. Híd alá szorult egy kutya Somogyszentpálon. A híd gyűrűje eltömődött, a marcali hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal tisztították meg egyik bejáratát, így tudták kiszabadítani az ebet szorult helyzetéből.



– Letört faágakat távolítottak el a somogyi tűzoltók Balatonföldváron; Kaposvár Teleki utcájában, a Vasvári Pál és a Katona József utca kereszteződésénél, Somogybükkösd külterületén – tette hozzá. – A patalomi szociális otthon udvarán 25 méter magasan fennakadt több letört faág, amelyek lefűrészeléséhez a dombóvári magasból mentőre is szüksége volt. Somogyudvarhelyen egy kerítést rongált meg egy kidőlt fa, amelyet a csurgói önkormányzati tűzoltók daraboltak le. Gadányban letört faágak akadtak fenn a telefonvezetéken, amit a marcali hivatásos tűzoltók a nagyatádi magasból mentő segítségével távolítottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!