Közélet

2017.06.27. 14:51

Teveli Róbert nyerte el az Év informatika tanára díjat

Az Év informatika tanára Kaposváron díjat Teveli Róbertnek, a Noszlopy Gáspár közgazdasági Szakképzőiskola pedagógusának ítélték az idén. A városháza dísztermében megtartott keddi rendezvényen több szakembert jutalmaztak.

Harsányi Miklós

– Másodszor hirdettük meg a díjat, s célunk, hogy minél többen érdeklődjenek az informatika iránt – hangsúlyozta Jóföldi Endre, a kaposvári Precognox Kft. ügyvezető igazgatója. Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester rámutatott: a szakterület teljes egészében átszövi életünket, épp ezért lényeges, hogy a gyerekek minél alaposabb képzésben részesüljenek ezen a téren is. A kaposvári fejlesztések kapcsán kitért rá: informatikai inkubátorház épül rövidesen, az ezzel kapcsolatos a közbeszerzés már folyamatban van. S a Kaposvári Egyetemen is nyitottak egy új informatikai képzés elindítására.



Szakkörszervezés, szakmai továbbképzés, részvétel online kurzuson vagy angol tanfolyamon, s informatikával kapcsolatos tevékenységek: részben ezt is értékelték a kiírás során, akárcsak azt, hogy a jelentkező tanárok diákjai indultak-e versenyeken. Április végétől június elejéig várták a pályázatokat, egy induló legfeljebb 200 pontot érhetett el. A városháza dísztermében megtartott keddi ünnepségen bejelentették: Teveli Róbert, a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola pedagógusa végzett az élen, aki az Év informatika tanára Kaposváron díjat is elnyerte. Második Honfi Vid Sebestyén (Táncsics Mihály Gimnázium), míg Lakosné Makár Erika, a Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium munkatársa a harmadik helyen végzett. Kovács Ágnes, a Táncsics-gimnázium pedagógusa különdíjat kapott. Elhangzott: több kaposvári informatikai cég valamint támogató szervezet együttműködése tette lehetővé a díj kiírását, melyet a tervek szerint 2018-ban is meghirdetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!