Közélet

2017.06.27. 18:00

Már igényelhető az albérleti támogatás

A város önkormányzata a 2017/2018-as tanévre is meghirdette az egyetemisták és főiskolások albérleti, illetve kollégiumi férőhely iránti pályázatát. Pályázni lehet pécsi kollégiumi férőhelyekre és az ország egyetemeire és főiskoláira felvett és ott tanuló hallgatók albérleti támogatására augusztus 9-ig.

M. K.

Pályázatot azon Kaposváron élő, lakóhellyel rendelkező, felsőfokú oktatási intézmény (egyetem, főiskola) nappali tagozatán tanulmányokat folytató, vagy tanulmányaikat megkezdő hallgatók nyújthatnak be, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíjminimum 150 százalékát nem haladja meg, és kollégiumi férőhely iránti kérelmét és a fellebbezését az oktatási intézmény elutasította. Pécs városában felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók részére albérleti támogatás csak abban az esetben állapítható meg, ha az önkormányzat rendelkezésére álló kollégiumi férőhelyek feltöltésre kerültek.



Fontos, hogy feltétlenül igényeljenek kollégiumi férőhelyet intézményüktől a hallgatók, és, hogy a felvételi kérelem elutasítását fellebbezzék meg. Az elutasító határozatokat ugyanis mellékelni kell a pályázathoz. A formailag és tartalmilag hiányos pályázatokat kizárják az elbírálásból. A kollégiumi férőhely kérelmet elutasító és a fellebbezést elutasító határozat benyújtására a határidőt követően, pótlólag is van lehetőség. A többi igazolást azonban a kérelem benyújtási határidejéig lehet benyújtani.
A pályázat benyújtásához szükséges tájékoztató és űrlap beszerezhető Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Irodáján, illetve letölthető a www.kaposvar.hu honlapról.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!