Közélet

2017.06.27. 18:42

Leáldozóban van a hekk-korszak – gasztroforradalom a Balatonnál

Megjelent a Magyar Konyha Magazin Balaton 2017 gasztrokalauza. A harmincezer példányban megjelenő kiadványt kedden mutatták be Balatonszemesen. A kalauz a 360 legjobb éttermet, cukrászdát, büfét, borászatot és piacot gyűjtötte össze az északi és déli parton.

Sonline

Ínycsiklandozó ételek, különleges sütemények, éppen mesteri borok – ezeket tartalmazza a balatoni gasztrokalauz, amelyet a Kistücsök étteremben mutattak be. Vinkó József főszerkesztő köszöntőjében elmondta: egy gasztroforradalom helyszíne volt a Balaton, mely még napjainkban is tart. A minőségi alapanyagok mellett megjelentek az ambiciózus vendéglősök.



A legjobb 360 vendéglátóhelyet szerkesztették be a kiadványba

A múlt héten még újságírók járták a strandbüféket, az éttermeket, a borászatokat, a piacokat és cukrászdákat. A legjobb 360 vendéglátóhelyet szerkesztették be a kiadványba. – Nem titokban mentünk, az újságírók saját környezetüket járták be, többségük ötödik éve vesz részt a bírálatokban – mondta el a főszerkesztő. – Nem akartunk senkit bántani, a legjobbakat akartuk összegyűjteni.

Egyre fontosabb a minőség

Lévai Anikó, a szerkesztőbizottság elnöke szerint szinte fényévnyi fejlődés ment végbe az elmúlt 6-8 évben a Balatonnál. A strandokon a lángoson, palacsintán és hekken kívül 15 éve nem volt más. – Továbbra is fontos a lángos, palacsinta, de már ezeket is jó minőségben lehet megkapni – mondta. – Úgy gondolom, kialakult egy olyan agilis vendéglátó-társadalom a tónál, mely fontosnak tartja, hogy minőségi és helyi termékek felhasználásával készítsen ételeket.
Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa szerint egyre fontosabb a minőség a balatoni vendéglátásban. – Fontosnak tartják a szakemberek, hogy egyre több regionális és friss alapanyagot használjanak fel, a vendégek pedig egy megszokott és elvárt stílust keresnek náluk – emelte ki Csapody Balázs. – A hekk-korszak leáldozóban van, egyre többen keresik a minőségi halételeket, de a magyaros ételek iránt sem csökkent a kereslet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!